Bulgogi marhahĂșsos koreai pizza tĂĄlalva

Pizza Korean Bulgogi – Bulgogi marhahĂșs

A Bulgogi marhahĂșs a koreai konyha egyik legismertebb fogĂĄsa, melyet hagyomĂĄnyosan szĂłjaszĂłszos, fokhagymĂĄs Ă©s szezĂĄmolajos pĂĄccal kĂ©szĂ­tenek. Ez a pizza a keleti Ă­zeket hozza el az olasz pizzĂĄk könnyedsĂ©gĂ©vel ötvözve. TökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs barĂĄti összejövetelekre vagy egyedi vacsorĂĄkra, ahol a kĂŒlönleges Ă­zek kerĂŒlnek elƑtĂ©rbe. Könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s garantĂĄltan mindenkit lenyƱgöz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1 db Pizza tĂ©szta
⭕ 200 g Bulgogi marhahĂșs
⭕ 150 g Paradicsomszósz
⭕ 150 g Mozzarella sajt
⭕ 2 szĂĄl Friss Ășjhagyma
⭕ 1 ek. Szezámolaj
⭕ 1 tk. Helyi koreai fƱszerek
⭕ 5 g Friss koriander

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 220°C-ra, Ă©s kĂ©szĂ­ts elƑ egy sĂŒtƑlapot sĂŒtƑpapĂ­rral.

    A sĂŒtƑ elƑmelegĂ­tĂ©se kulcsfontossĂĄgĂș a ropogĂłs pizza elĂ©rĂ©sĂ©hez. A sĂŒtƑpapĂ­r megakadĂĄlyozza, hogy a pizza leragadjon.

    2

    Szeleteld fel a Bulgogi marhahĂșst vĂ©kony csĂ­kokra, Ă©s tedd fĂ©lre.

    A vĂ©kony szeletek gyorsabban ĂĄtsĂŒlnek a pizzĂĄn, Ă©s könnyebben eloszthatĂłk.

    3

    Kend meg a pizza tĂ©sztĂĄt egyenletesen a paradicsomszĂłsszal, ĂŒgyelve arra, hogy a szĂ©lek szabadon maradjanak.

    A szĂ©lek szabadon hagyĂĄsa biztosĂ­tja, hogy a pizza szĂ©le szĂ©p ropogĂłsra sĂŒljön. Ne hasznĂĄlj tĂșl sok szĂłszt, mert elĂĄzhat a tĂ©szta.

    4

    SzĂłrd rĂĄ a reszelt mozzarella sajtot, majd helyezd el a Bulgogi marhahĂșs szeleteket egyenletesen a pizzĂĄn.

    A mozzarella egyenletes elosztĂĄsa biztosĂ­tja, hogy minden szeleten legyen elĂ©g sajt. A hĂșst ne tedd tĂșl sƱrƱn, hogy a pizza ĂĄtsĂŒljön.

    5

    Hintsd meg a pizza tetejét helyi koreai fƱszerekkel és locsold meg egy kevés szezåmolajjal.

    A szezĂĄmolajjal Ăłvatosan bĂĄnj, mert erƑs Ă­ze van. A koreai fƱszerek helyett hasznĂĄlhatsz gochugaru-t (koreai chilipelyhet) is.

    6

    SĂŒsd a pizzĂĄt 12-15 percig, vagy amĂ­g a sajt megolvad Ă©s aranybarnĂĄra sĂŒl.

    Figyeld a pizzĂĄt sĂŒtĂ©s közben, mert a sĂŒtƑk eltĂ©rƑen mƱködnek. Ha a tĂ©szta tĂșl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hƑfokot.

    7

    Vedd ki a pizzĂĄt a sĂŒtƑbƑl, szĂłrd rĂĄ az aprĂ­tott ĂșjhagymĂĄt Ă©s koriandert, majd szeleteld fel Ă©s tĂĄlald.

    Az Ășjhagyma Ă©s a koriander frissessĂ©get ad a pizzĂĄnak. Ha nem szereted a koriandert, helyettesĂ­theted petrezselyemmel.