Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, vagy használd a pizzakövet 300°C-on a legjobb eredmény érdekében.
A pizzakő használata segít abban, hogy a tészta alja ropogósabb legyen. Ha nincs pizzaköved, használj egy vastag tepsit, amit szintén előmelegítesz.
Nyújtsd ki a pizzatésztát vékonyra, és helyezd egy tepsibe. Ügyelj arra, hogy a tészta egyenletes vastagságú legyen.
A tészta nyújtásához használj lisztet, hogy ne ragadjon le. Ha a tészta visszahúzódik, hagyd pihenni pár percig, mielőtt újra próbálkoznál.
Pürésítsd a San Marzano paradicsomot, majd keverd össze egy csipet tengeri sóval és aprított oregánóval.
A San Marzano paradicsom édesebb és kevésbé savas, mint más fajták, ezért ideális pizzaszószhoz. Ha nem kapsz, használj jó minőségű konzerv paradicsomot.
Kend a paradicsomszószt a tésztára, ügyelve arra, hogy a szélét szabadon hagyd.
A szélét azért hagyd szabadon, hogy a pizza széle szépen megemelkedjen és ropogós legyen.
Vágd vékony szeletekre a fokhagymát, és szórd rá a paradicsomszósz tetejére.
A vékonyra szeletelt fokhagyma egyenletesen sül meg, és nem ég meg a sütőben.
Locsold meg a pizzát extra szűz olívaolajjal, hogy a fokhagyma és az oregánó íze jobban érvényesüljön.
Ne spórolj az olívaolajjal, ez adja meg a pizza gazdag ízét.
Süsd a pizzát 7-10 percig, amíg a tészta ropogósra sül, és a szósz enyhén karamellizálódik.
Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütők hőmérséklete eltérő lehet. Ha a széle túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Miután kivetted a pizzát a sütőből, hagyd pihenni 2-3 percig. Tálald azonnal, hogy a friss ízek érvényesüljenek.
A pihentetés segít, hogy a pizza könnyebben szeletelhető legyen, és ne égessen meg a szósz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.