Pizza Marinara – Nápolyi paradicsomszószos, fokhagymás pizza tálalva

Pizza Marinara – Nápolyból, paradicsomszósz, fokhagyma

A Pizza Marinara a nápolyi konyha egyik legrégebbi és legegyszerűbb pizzája, amely az 1700-as évek óta a halászok kedvence. A recept neve is arra utal, hogy a tengerészek számára készült egyszerű, mégis ízletes ételként. A paradicsomszósz, a fokhagyma és az oregánó kombinációja tökéletes harmóniát alkot, amely a mediterrán ízek esszenciáját tükrözi. Egy valóban autentikus olasz fogás, amely mindenki számára elérhető és könnyen elkészíthető otthon is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta
200 g San Marzano paradicsom
3 gerezd Fokhagyma
5 g Friss oregánó
2 ek. Extra szűz olívaolaj
1 tk. Durva tengeri só

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, vagy használd a pizzakövet 300°C-on a legjobb eredmény érdekében.

    A pizzakő használata segít abban, hogy a tészta alja ropogósabb legyen. Ha nincs pizzaköved, használj egy vastag tepsit, amit szintén előmelegítesz.

    2

    Nyújtsd ki a pizzatésztát vékonyra, és helyezd egy tepsibe. Ügyelj arra, hogy a tészta egyenletes vastagságú legyen.

    A tészta nyújtásához használj lisztet, hogy ne ragadjon le. Ha a tészta visszahúzódik, hagyd pihenni pár percig, mielőtt újra próbálkoznál.

    3

    Pürésítsd a San Marzano paradicsomot, majd keverd össze egy csipet tengeri sóval és aprított oregánóval.

    A San Marzano paradicsom édesebb és kevésbé savas, mint más fajták, ezért ideális pizzaszószhoz. Ha nem kapsz, használj jó minőségű konzerv paradicsomot.

    4

    Kend a paradicsomszószt a tésztára, ügyelve arra, hogy a szélét szabadon hagyd.

    A szélét azért hagyd szabadon, hogy a pizza széle szépen megemelkedjen és ropogós legyen.

    5

    Vágd vékony szeletekre a fokhagymát, és szórd rá a paradicsomszósz tetejére.

    A vékonyra szeletelt fokhagyma egyenletesen sül meg, és nem ég meg a sütőben.

    6

    Locsold meg a pizzát extra szűz olívaolajjal, hogy a fokhagyma és az oregánó íze jobban érvényesüljön.

    Ne spórolj az olívaolajjal, ez adja meg a pizza gazdag ízét.

    7

    Süsd a pizzát 7-10 percig, amíg a tészta ropogósra sül, és a szósz enyhén karamellizálódik.

    Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütők hőmérséklete eltérő lehet. Ha a széle túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    8

    Miután kivetted a pizzát a sütőből, hagyd pihenni 2-3 percig. Tálald azonnal, hogy a friss ízek érvényesüljenek.

    A pihentetés segít, hogy a pizza könnyebben szeletelhető legyen, és ne égessen meg a szósz.