Pizza Marinara – Nápolyi paradicsomszószos, fokhagymás pizza tálalva

Pizza Marinara – Nápolyból, paradicsomszósz, fokhagyma

A Pizza Marinara a nĂĄpolyi konyha egyik legrĂ©gebbi Ă©s legegyszerƱbb pizzĂĄja, amely az 1700-as Ă©vek Ăłta a halĂĄszok kedvence. A recept neve is arra utal, hogy a tengerĂ©szek szĂĄmĂĄra kĂ©szĂŒlt egyszerƱ, mĂ©gis Ă­zletes Ă©telkĂ©nt. A paradicsomszĂłsz, a fokhagyma Ă©s az oregĂĄnĂł kombinĂĄciĂłja tökĂ©letes harmĂłniĂĄt alkot, amely a mediterrĂĄn Ă­zek esszenciĂĄjĂĄt tĂŒkrözi. Egy valĂłban autentikus olasz fogĂĄs, amely mindenki szĂĄmĂĄra elĂ©rhetƑ Ă©s könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ otthon is.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1 db PizzatĂ©szta
⭕ 200 g San Marzano paradicsom
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 5 g Friss oregánó
⭕ 2 ek. Extra szƱz olĂ­vaolaj
⭕ 1 tk. Durva tengeri só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 250°C-ra, vagy hasznĂĄld a pizzakövet 300°C-on a legjobb eredmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben.

    A pizzakƑ hasznĂĄlata segĂ­t abban, hogy a tĂ©szta alja ropogĂłsabb legyen. Ha nincs pizzaköved, hasznĂĄlj egy vastag tepsit, amit szintĂ©n elƑmelegĂ­tesz.

    2

    NyĂșjtsd ki a pizzatĂ©sztĂĄt vĂ©konyra, Ă©s helyezd egy tepsibe. Ügyelj arra, hogy a tĂ©szta egyenletes vastagsĂĄgĂș legyen.

    A tĂ©szta nyĂșjtĂĄsĂĄhoz hasznĂĄlj lisztet, hogy ne ragadjon le. Ha a tĂ©szta visszahĂșzĂłdik, hagyd pihenni pĂĄr percig, mielƑtt Ășjra prĂłbĂĄlkoznĂĄl.

    3

    PĂŒrĂ©sĂ­tsd a San Marzano paradicsomot, majd keverd össze egy csipet tengeri sĂłval Ă©s aprĂ­tott oregĂĄnĂłval.

    A San Marzano paradicsom Ă©desebb Ă©s kevĂ©sbĂ© savas, mint mĂĄs fajtĂĄk, ezĂ©rt ideĂĄlis pizzaszĂłszhoz. Ha nem kapsz, hasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ konzerv paradicsomot.

    4

    Kend a paradicsomszĂłszt a tĂ©sztĂĄra, ĂŒgyelve arra, hogy a szĂ©lĂ©t szabadon hagyd.

    A szélét azért hagyd szabadon, hogy a pizza széle szépen megemelkedjen és ropogós legyen.

    5

    Vågd vékony szeletekre a fokhagymåt, és szórd rå a paradicsomszósz tetejére.

    A vĂ©konyra szeletelt fokhagyma egyenletesen sĂŒl meg, Ă©s nem Ă©g meg a sĂŒtƑben.

    6

    Locsold meg a pizzĂĄt extra szƱz olĂ­vaolajjal, hogy a fokhagyma Ă©s az oregĂĄnĂł Ă­ze jobban Ă©rvĂ©nyesĂŒljön.

    Ne spórolj az olívaolajjal, ez adja meg a pizza gazdag ízét.

    7

    SĂŒsd a pizzĂĄt 7-10 percig, amĂ­g a tĂ©szta ropogĂłsra sĂŒl, Ă©s a szĂłsz enyhĂ©n karamellizĂĄlĂłdik.

    Figyeld a pizzĂĄt sĂŒtĂ©s közben, mert a sĂŒtƑk hƑmĂ©rsĂ©klete eltĂ©rƑ lehet. Ha a szĂ©le tĂșl gyorsan barnul, takard le alufĂłliĂĄval.

    8

    MiutĂĄn kivetted a pizzĂĄt a sĂŒtƑbƑl, hagyd pihenni 2-3 percig. TĂĄlald azonnal, hogy a friss Ă­zek Ă©rvĂ©nyesĂŒljenek.

    A pihentetĂ©s segĂ­t, hogy a pizza könnyebben szeletelhetƑ legyen, Ă©s ne Ă©gessen meg a szĂłsz.