Pkhali sóskával, dióval és korianderrel tálalva

Pkhali sóskával

A Pkhali egy hagyományos grúz étel, amelyet különféle zöldségekkel, fűszerekkel és dióval készítenek. A sóska változat a pkhali egyik népszerű formája, amely friss, zöld ízeket és tápláló összetevőket kínál. A pkhali receptje egyszerű, de az összetevők és a fűszerek kombinációja gazdag ízélményt ad. Grúziában gyakran tálalják előételként vagy köretként, és igazi kedvence azoknak, akik a friss, fűszeres ételeket kedvelik.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Sóska
50 g Dió
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Fehérborecet
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
2 ág Friss koriander
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sóskát alaposan mosd meg, majd vágd fel apró darabokra. Forrald fel egy kis vízben, hogy megpuhuljon.

    A sóska főzése közben ügyelj, hogy ne főzd túl, mert elveszítheti a friss ízét.

    2

    A diót pirítsd meg egy száraz serpenyőben, hogy kiadja az ízét, majd aprítsd fel.

    A dió pirítása segít kiemelni annak gazdag ízét, és friss ropogós textúrát ad az ételnek.

    3

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, és egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagymát és fokhagymát közepes lángon pirítsd, hogy az ízek fokozatosan felszabaduljanak, és ne égjenek meg.

    4

    A megfőtt sóskát tedd egy tálba, add hozzá a pirított diót, a felaprított hagymát, fokhagymát, sót, borsot és a fehérborecetet.

    A fehérborecet friss ízt ad a sóska ételnek, segít egyensúlyba hozni a zöldség ízét.

    5

    Keverd össze az összes hozzávalót, és egy pürésítővel vagy villával pürésítsd addig, amíg sima, krémes állagot nem kapsz.

    A pürésítés során ne túl durvára hagyd, hogy megmaradjon a textúra és a fűszerek jól eloszoljanak.

    6

    Tálald friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss zöld íze tökéletesen kiegészíti a pkhali ízét, és szép színt ad az ételnek.