A sóskát alaposan mosd meg, majd vágd fel apró darabokra. Forrald fel egy kis vízben, hogy megpuhuljon.
A sóska főzése közben ügyelj, hogy ne főzd túl, mert elveszítheti a friss ízét.
A diót pirítsd meg egy száraz serpenyőben, hogy kiadja az ízét, majd aprítsd fel.
A dió pirítása segít kiemelni annak gazdag ízét, és friss ropogós textúrát ad az ételnek.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, és egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.
A hagymát és fokhagymát közepes lángon pirítsd, hogy az ízek fokozatosan felszabaduljanak, és ne égjenek meg.
A megfőtt sóskát tedd egy tálba, add hozzá a pirított diót, a felaprított hagymát, fokhagymát, sót, borsot és a fehérborecetet.
A fehérborecet friss ízt ad a sóska ételnek, segít egyensúlyba hozni a zöldség ízét.
Keverd össze az összes hozzávalót, és egy pürésítővel vagy villával pürésítsd addig, amíg sima, krémes állagot nem kapsz.
A pürésítés során ne túl durvára hagyd, hogy megmaradjon a textúra és a fűszerek jól eloszoljanak.
Tálald friss korianderrel díszítve.
A koriander friss zöld íze tökéletesen kiegészíti a pkhali ízét, és szép színt ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.