Plăcintă tĂșrĂłval, egy friss tĂșrĂłs pite pihentetett tĂ©sztĂĄval

Plăcintă tĂșrĂłval

A plăcintă egy hagyomĂĄnyos romĂĄn Ă©dessĂ©g, amelyet az orszĂĄg szĂĄmos rĂ©giĂłjĂĄban kĂ©szĂ­tenek. A tĂșrĂłs plăcintă kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ, mivel a friss tĂ©szta Ă©s a tĂșrĂłs töltelĂ©k tökĂ©letes egyensĂșlyt alkot. A törtĂ©net szerint a plăcintă a romĂĄn falvakban szĂŒletett, mint egy egyszerƱ, de finom Ă©tel, amelyet gyakran kĂ©szĂ­tettek ĂŒnnepi alkalmakra. KĂ©pzeld el, ahogy a friss tĂ©szta a tĂșrĂłs töltelĂ©kkel összeolvad, miközben az illata ĂĄtjĂĄrja a konyhĂĄt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 Ăłra
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 500 g TĂșrĂł
⭕ 2 db Tojás
⭕ 200 g FehĂ©rliszt
⭕ 100 g Cukor
⭕ 50 g Vaj
⭕ 200 ml Tej
⭕ 1 cs. SĂŒtƑpor
⭕ 1 cs. Vaníliás cukor
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 db CitromhĂ©j

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tĂșrĂłt egy tĂĄlba teszed, hozzĂĄadod a tojĂĄsokat, a cukrot, vanĂ­liĂĄs cukrot Ă©s a citromhĂ©jat, majd jĂłl összekevered.

    Ha a tĂșrĂł nagyon nedves, Ă©rdemes egy kicsit kinyomkodni, hogy a töltelĂ©k ne legyen tĂșl hĂ­g.

    2

    A lisztet összekevered a sĂŒtƑporral, majd hozzĂĄadod a vajat, Ă©s az egĂ©sz masszĂĄt morzsolĂłdĂĄsig dolgozod.

    A vajat hidegen hasznĂĄlva könnyebben morzsolĂłdik össze a tĂ©sztĂĄval, Ă©s jobb textĂșrĂĄt ad a tĂ©sztĂĄnak.

    3

    Lassan hozzåadod a tejet, hogy lågy tésztåt kapj, majd pihentetheted 15 percig.

    A pihentetett tészta rugalmasabb lesz, és könnyebben formåzható.

    4

    A tĂ©sztĂĄt kĂ©t rĂ©szre osztod, kinyĂșjtod, Ă©s a sĂŒtƑformĂĄba helyezed az elsƑ rĂ©teget.

    A tĂ©szta nyĂșjtĂĄsakor ĂŒgyelj arra, hogy egyenletesen oszlasd el, hogy a töltelĂ©k egyformĂĄn eloszoljon.

    5

    RĂĄteszed a tĂșrĂłs töltelĂ©ket, majd befeded a mĂĄsodik rĂ©teg tĂ©sztĂĄval.

    A tĂ©szta szĂ©leit jĂłl zĂĄrd le, hogy sĂŒtĂ©s közben ne szivĂĄrogjon ki a tĂșrĂł.

    6

    A tetejĂ©t is lekenheted egy kis tojĂĄssal, majd 180 °C-on 35-40 percig sĂŒtöd, amĂ­g aranybarna nem lesz.

    A tojĂĄs lekenĂ©se szĂ©p aranybarna szĂ­nt ad a tĂ©sztĂĄnak, Ă©s segĂ­t abban, hogy a sĂŒtĂ©s egyenletes legyen.