A tĂșrĂłt egy tĂĄlba teszed, hozzĂĄadod a tojĂĄsokat, a cukrot, vanĂliĂĄs cukrot Ă©s a citromhĂ©jat, majd jĂłl összekevered.
Ha a tĂșrĂł nagyon nedves, Ă©rdemes egy kicsit kinyomkodni, hogy a töltelĂ©k ne legyen tĂșl hĂg.
A lisztet összekevered a sĂŒtĆporral, majd hozzĂĄadod a vajat, Ă©s az egĂ©sz masszĂĄt morzsolĂłdĂĄsig dolgozod.
A vajat hidegen hasznĂĄlva könnyebben morzsolĂłdik össze a tĂ©sztĂĄval, Ă©s jobb textĂșrĂĄt ad a tĂ©sztĂĄnak.
Lassan hozzåadod a tejet, hogy lågy tésztåt kapj, majd pihentetheted 15 percig.
A pihentetett tészta rugalmasabb lesz, és könnyebben formåzható.
A tĂ©sztĂĄt kĂ©t rĂ©szre osztod, kinyĂșjtod, Ă©s a sĂŒtĆformĂĄba helyezed az elsĆ rĂ©teget.
A tĂ©szta nyĂșjtĂĄsakor ĂŒgyelj arra, hogy egyenletesen oszlasd el, hogy a töltelĂ©k egyformĂĄn eloszoljon.
RĂĄteszed a tĂșrĂłs töltelĂ©ket, majd befeded a mĂĄsodik rĂ©teg tĂ©sztĂĄval.
A tĂ©szta szĂ©leit jĂłl zĂĄrd le, hogy sĂŒtĂ©s közben ne szivĂĄrogjon ki a tĂșrĂł.
A tetejĂ©t is lekenheted egy kis tojĂĄssal, majd 180 °C-on 35-40 percig sĂŒtöd, amĂg aranybarna nem lesz.
A tojĂĄs lekenĂ©se szĂ©p aranybarna szĂnt ad a tĂ©sztĂĄnak, Ă©s segĂt abban, hogy a sĂŒtĂ©s egyenletes legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.