Mosd meg alaposan az édesburgonyákat, majd hámozd meg őket. Vágd fel kisebb darabokra, hogy gyorsabban megfőjenek.
A darabolás segít az egyenletes főzésben – próbálj meg azonos méretű darabokat vágni.
Helyezd a felvágott édesburgonyát egy közepes lábasba, öntsd fel a vízzel, és adj hozzá egy csipet sót. Fedd le, és főzd közepes lángon kb. 15-20 percig, amíg teljesen megpuhul.
Szúrd meg villával a darabokat – ha könnyedén belemegy, akkor kész.
Miután megpuhult, öntsd le a felesleges vizet (ha maradt), majd botmixerrel vagy krumplinyomóval pépesítsd sima állagúra.
A legsimább textúra eléréséhez használd a botmixert többször rövid, körkörös mozdulatokkal.
Ha szükséges, adj még hozzá egy kevés vizet, hogy krémes, kenhető állagot kapj. Kóstold meg, és ízlés szerint adj hozzá még sót.
Ne adj hozzá túl sok vizet egyszerre – fokozatosan adagold, hogy ne hígítsd fel túlságosan.
Hagyd kihűlni szobahőmérsékleten. Ha hagyományos hawaii módra szeretnéd, fedve tárold néhány órát vagy egy éjszakát, hogy enyhén fermentálódjon.
A hosszabb állás mélyebb ízt ad – hűvös helyen pihentesd, de ne hűtőben!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.