Poi édesburgonyából, simára kevert, krémes textúrával egy barna tálban

Poi édesburgonyából

A poi hagyományosan Hawaii-ról származik, ahol a tarógyökérből készült fermentált pépet generációk óta fogyasztják, gyakran köretként vagy főételként. A modern, könnyebben elérhető változata édesburgonyából készül, amely természetesen édesebb és kevésbé keményítős, így gyorsabban főzhető és krémesebben pürésíthető. Érzelmi felvezetés: Egy hideg estéken nincs is jobb, mint egy tál meleg, lágy édesburgonyás poi, amely átmelegíti a testet és a lelket. Technikai tanács: A sima textúra titka a megfelelő arányú főzővíz és a gondos pépesítés – ne sajnáljuk az időt az alapos keverésre! Ez az étel kiváló választás azok számára, akik egészséges, gluténmentes és természetes alapú köretet keresnek, valamint vegán étrendbe is kiválóan beilleszthető. Kísérletezhetsz hozzáadott fűszerekkel, például gyömbérrel vagy fokhagymával, hogy karakteresebb ízeket kapj.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 3
500 g Édesburgonya
200 ml Víz
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg alaposan az édesburgonyákat, majd hámozd meg őket. Vágd fel kisebb darabokra, hogy gyorsabban megfőjenek.

    A darabolás segít az egyenletes főzésben – próbálj meg azonos méretű darabokat vágni.

    2

    Helyezd a felvágott édesburgonyát egy közepes lábasba, öntsd fel a vízzel, és adj hozzá egy csipet sót. Fedd le, és főzd közepes lángon kb. 15-20 percig, amíg teljesen megpuhul.

    Szúrd meg villával a darabokat – ha könnyedén belemegy, akkor kész.

    3

    Miután megpuhult, öntsd le a felesleges vizet (ha maradt), majd botmixerrel vagy krumplinyomóval pépesítsd sima állagúra.

    A legsimább textúra eléréséhez használd a botmixert többször rövid, körkörös mozdulatokkal.

    4

    Ha szükséges, adj még hozzá egy kevés vizet, hogy krémes, kenhető állagot kapj. Kóstold meg, és ízlés szerint adj hozzá még sót.

    Ne adj hozzá túl sok vizet egyszerre – fokozatosan adagold, hogy ne hígítsd fel túlságosan.

    5

    Hagyd kihűlni szobahőmérsékleten. Ha hagyományos hawaii módra szeretnéd, fedve tárold néhány órát vagy egy éjszakát, hogy enyhén fermentálódjon.

    A hosszabb állás mélyebb ízt ad – hűvös helyen pihentesd, de ne hűtőben!