A burgonyát hámozd meg, vágd kb. 1-1,5 cm-es kockákra, és melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
A kockák legyenek egyforma méretűek, hogy egyszerre süljenek át és ne égjenek meg a kisebb darabok.
Tedd a burgonyát egy tepsibe, locsold meg olívaolajjal, szórd meg sóval, borssal, és az apróra vágott fokhagymával. Alaposan forgasd össze, majd süsd 30-35 percig, amíg kívül ropogós, belül puha lesz.
Félidőben forgasd meg a burgonyákat, hogy minden oldaluk egyenletesen piruljon.
Amíg a burgonya sül, forrald fel a vizet egy nagy lábasban, add hozzá a sót, majd folyamatos keverés mellett öntsd bele a kukoricadarát.
Kezdetben habverőt használj, hogy elkerüld a csomósodást – így krémesebb lesz a polenta.
Kis lángon főzd a polentát 30–35 percig, gyakori kevergetés mellett, amíg sűrű, sima állagú nem lesz.
Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés forró vizet vagy egy kis extra vajat a végén.
A főzés végén vedd le a polentát a tűzről, add hozzá a vajat és a reszelt parmezánt, majd keverd simára.
A parmezán ízesíti és sűríti a polentát – mindig frissen reszeltet használj a legjobb eredményért.
Tálaláskor kanalazd a forró polentát egy tányérra, és halmozd a tetejére a frissen sült, fokhagymás burgonyát.
Díszítheted friss petrezselyemmel vagy kakukkfűvel – ezek kiemelik a burgonya ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.