Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A koktélparadicsomokat mosd meg, helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, és locsold meg olívaolajjal. Szórd rá az apróra vágott fokhagymát és őrölt fekete borsot.
Használj egész koktélparadicsomokat – így belül szaftosak maradnak, kívül pedig enyhén karamellizálódnak.
Süsd a paradicsomokat 20–25 percig, amíg a héjuk kissé megreped és levet engednek.
A tepsit ne zsúfold túl, hogy a paradicsomok szépen megpiruljanak, ne csak párolódjanak.
Ezalatt forrald fel a vizet egy nagy lábasban, add hozzá a sót, majd folyamatos keverés mellett szórd bele a kukoricadarát.
Kezdetben habverővel keverd, hogy elkerüld a csomósodást és simább állagot kapj.
Főzd a polentát kis lángon 30–35 percig, időnként kevergetve, amíg sűrű, krémes állagot kap.
Ha túl sűrűvé válik, főzés közben adj hozzá egy kevés forró vizet vagy egy kis extra olívaolajat.
Vedd le a polentát a tűzről, add hozzá a vajat és a reszelt parmezánt, majd keverd össze alaposan, míg teljesen elolvadnak.
A parmezán nemcsak gazdagítja az ízeket, hanem a krémes állagot is segít megőrizni.
Tálaláskor kanalazd a forró polentát mélytányérba, majd a tetejére halmozd a sült paradicsomokat a kisült fokhagymás olajjal együtt.
A végén megszórhatod frissen vágott bazsalikommal vagy petrezselyemmel a még intenzívebb ízélményért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.