Póréhagymås perec tålalva

Póréhagymås perec

A pĂłrĂ©hagymĂĄs perec egy Ă­nycsiklandĂł, friss, hĂĄzi pĂ©ksĂŒtemĂ©ny, amely kĂŒlönleges Ă­zvilĂĄgot kĂ©pvisel a sĂłs perecek vilĂĄgĂĄban. Az Ă©lesztƑs tĂ©szta Ă©s a karamellizĂĄlt pĂłrĂ©hagyma egy olyan egyedi kombinĂĄciĂłt alkot, amely kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ a teĂĄs idƑszakokban. Ez a recept az egĂ©sz csalĂĄd szĂĄmĂĄra ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs, Ă©s könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ, ha valami igazĂĄn kĂŒlönlegeset szeretnĂ©l tĂĄlalni a következƑ vendĂ©gsĂ©gre vagy dĂ©lutĂĄni pihenĂ©shez. KĂ­sĂ©rheted a pereceket teĂĄval, vagy akĂĄr egy friss salĂĄtĂĄval is.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 150 g PĂłrĂ©hagyma
⭕ 500 g FehĂ©r liszt
⭕ 15 g ÉlesztƑ
⭕ 200 ml Tej
⭕ 10 g Cukor
⭕ 10 g Só
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 100 ml Víz
⭕ 30 g Szezámmag

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy a pĂłrĂ©hagymĂĄt alaposan megmosod, majd vĂ©konyan felkarikĂĄzod. Tedd fĂ©lre, hogy kĂ©sƑbb felhasznĂĄlhasd.

    A póréhagyma zöld részét is felhasznålhatod, csak alaposan mosd meg.

    2

    MelegĂ­tsd fel a vizet Ă©s a tejet egy edĂ©nyben. A folyadĂ©knak langyosnak kell lennie, ne legyen tĂșl forrĂł, mert akkor elpusztul az Ă©lesztƑ. Egy kis tĂĄlban oldd fel a cukrot Ă©s az Ă©lesztƑt a langyos vĂ­zben, majd hagyd 5-10 percig pihenni, hogy a felfutĂł Ă©lesztƑhab megjelenjen.

    Ha nincs friss Ă©lesztƑd, hasznĂĄlhatsz szĂĄrĂ­tott Ă©lesztƑt is. Ebben az esetben kövesd a csomagolĂĄson talĂĄlhatĂł utasĂ­tĂĄsokat.

    3

    A lisztet egy nagy tĂĄlba szitĂĄld, add hozzĂĄ a sĂłt, majd az Ă©lesztƑs keverĂ©ket. Keverd össze a tĂ©sztĂĄt, Ă©s az olĂ­vaolajjal dagaszd sima, rugalmas tĂ©sztĂĄvĂĄ. Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kis vizet, hogy a tĂ©szta ne legyen tĂșl szĂĄraz.

    A tĂ©szta akkor jĂł, ha elvĂĄlik az edĂ©ny falĂĄtĂłl Ă©s rugalmas tapintĂĄsĂș. Ha tĂșl ragacsos, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kevĂ©s lisztet.

    4

    Letakarva pihentesd a tĂ©sztĂĄt meleg helyen körĂŒlbelĂŒl 1 ĂłrĂĄn ĂĄt, hogy megkettƑzƑdjön a tĂ©rfogata.

    A tésztåt letakarva keleszd, hogy ne szåradjon ki a teteje. Meleg helyen gyorsabban megkel.

    5

    AmĂ­g a tĂ©szta kel, melegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 200 °C-ra (lĂ©gkeverĂ©ses 180 °C). Egy serpenyƑben, kevĂ©s olajon pirĂ­tsd meg a felkarikĂĄzott pĂłrĂ©hagymĂĄt, amĂ­g megpuhul Ă©s enyhĂ©n karamellizĂĄlĂłdik. Hagyd kihƱlni.

    A pĂłrĂ©hagymĂĄt ne pirĂ­tsd tĂșl, mert megkeseredhet.

    6

    Amikor a tĂ©szta megkelt, borĂ­tsd ki a munkafelĂŒletre Ă©s oszd 8-10 egyenlƑ darabra. Minden darabbĂłl formĂĄzz hosszĂș hengereket, majd formĂĄzd Ƒket pereccĂ©.

    A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten formĂĄzd, hogy ne ragadjon.

    7

    A pereceket helyezd egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire. MielƑtt beteszed a sĂŒtƑbe, kend meg Ƒket egy kis vĂ­zzel, Ă©s szĂłrd meg szezĂĄmmaggal.

    A vízzel való megkenés segít, hogy a szezåmmag råtapadjon a perecre.

    8

    SĂŒsd a pereceket 15-20 percig, amĂ­g aranybarna szĂ­nƱek lesznek Ă©s illatosak.

    Figyeld a pereceket sĂŒtĂ©s közben, mert könnyen megĂ©ghetnek.

    9

    Amikor kĂ©sz, hagyd Ƒket egy kicsit hƱlni, majd tĂĄlald melegen. TökĂ©letes kĂ­sĂ©rƑje egy csĂ©sze friss teĂĄnak.

    A pereceket melegen a legfinomabbak.