Kezdd azzal, hogy a pĂłrĂ©hagymĂĄt alaposan megmosod, majd vĂ©konyan felkarikĂĄzod. Tedd fĂ©lre, hogy kĂ©sĆbb felhasznĂĄlhasd.
A póréhagyma zöld részét is felhasznålhatod, csak alaposan mosd meg.
MelegĂtsd fel a vizet Ă©s a tejet egy edĂ©nyben. A folyadĂ©knak langyosnak kell lennie, ne legyen tĂșl forrĂł, mert akkor elpusztul az Ă©lesztĆ. Egy kis tĂĄlban oldd fel a cukrot Ă©s az Ă©lesztĆt a langyos vĂzben, majd hagyd 5-10 percig pihenni, hogy a felfutĂł Ă©lesztĆhab megjelenjen.
Ha nincs friss Ă©lesztĆd, hasznĂĄlhatsz szĂĄrĂtott Ă©lesztĆt is. Ebben az esetben kövesd a csomagolĂĄson talĂĄlhatĂł utasĂtĂĄsokat.
A lisztet egy nagy tĂĄlba szitĂĄld, add hozzĂĄ a sĂłt, majd az Ă©lesztĆs keverĂ©ket. Keverd össze a tĂ©sztĂĄt, Ă©s az olĂvaolajjal dagaszd sima, rugalmas tĂ©sztĂĄvĂĄ. Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kis vizet, hogy a tĂ©szta ne legyen tĂșl szĂĄraz.
A tĂ©szta akkor jĂł, ha elvĂĄlik az edĂ©ny falĂĄtĂłl Ă©s rugalmas tapintĂĄsĂș. Ha tĂșl ragacsos, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kevĂ©s lisztet.
Letakarva pihentesd a tĂ©sztĂĄt meleg helyen körĂŒlbelĂŒl 1 ĂłrĂĄn ĂĄt, hogy megkettĆzĆdjön a tĂ©rfogata.
A tésztåt letakarva keleszd, hogy ne szåradjon ki a teteje. Meleg helyen gyorsabban megkel.
AmĂg a tĂ©szta kel, melegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 200 °C-ra (lĂ©gkeverĂ©ses 180 °C). Egy serpenyĆben, kevĂ©s olajon pirĂtsd meg a felkarikĂĄzott pĂłrĂ©hagymĂĄt, amĂg megpuhul Ă©s enyhĂ©n karamellizĂĄlĂłdik. Hagyd kihƱlni.
A pĂłrĂ©hagymĂĄt ne pirĂtsd tĂșl, mert megkeseredhet.
Amikor a tĂ©szta megkelt, borĂtsd ki a munkafelĂŒletre Ă©s oszd 8-10 egyenlĆ darabra. Minden darabbĂłl formĂĄzz hosszĂș hengereket, majd formĂĄzd Ćket pereccĂ©.
A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten formĂĄzd, hogy ne ragadjon.
A pereceket helyezd egy sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire. MielĆtt beteszed a sĂŒtĆbe, kend meg Ćket egy kis vĂzzel, Ă©s szĂłrd meg szezĂĄmmaggal.
A vĂzzel valĂł megkenĂ©s segĂt, hogy a szezĂĄmmag rĂĄtapadjon a perecre.
SĂŒsd a pereceket 15-20 percig, amĂg aranybarna szĂnƱek lesznek Ă©s illatosak.
Figyeld a pereceket sĂŒtĂ©s közben, mert könnyen megĂ©ghetnek.
Amikor kĂ©sz, hagyd Ćket egy kicsit hƱlni, majd tĂĄlald melegen. TökĂ©letes kĂsĂ©rĆje egy csĂ©sze friss teĂĄnak.
A pereceket melegen a legfinomabbak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.