Egy tálban keverd össze a darált sertéshúst, finomra vágott káposztát, újhagymát, reszelt fokhagymát és gyömbért. Add hozzá a szójaszószt és a szezámolajat, majd alaposan dolgozd össze. TIPP: Ha van időd, hagyd pihenni 30 percig, hogy összeérjenek az ízek.
A káposztát alaposan nyomkodd ki, hogy ne legyen túl vizes a töltelék.
Tölts meg minden gyoza tésztalapot egy teáskanálnyi töltelékkel. Vizezd be a szélét, hajtsd félbe, és nyomd össze az ujjaddal, csipkésen zárva a széleket. TIPP: Ne töltsd túl, különben kifolyik sütés közben.
A széleket alaposan zárd le, hogy sütés közben ne nyíljanak szét. Ha nem tapad, használj egy kis tojásfehérjét a víz helyett.
Egy tapadásmentes serpenyőben hevíts olajat, és helyezd bele a gyozákat úgy, hogy ne érjenek össze. Süsd közepes lángon, amíg az aljuk aranybarna nem lesz (kb. 2-3 perc).
Használj magasabb hőfokú olajat, például napraforgóolajat vagy repceolajat.
Öntsd a serpenyőbe 100 ml vizet, azonnal fedd le, és párold 5-6 percig, amíg a víz elpárolog és a gyoza átsül. Ezután vedd le a fedőt, és pirítsd még 1 percig, hogy ismét ropogós legyen az alja.
A vizet óvatosan öntsd a serpenyőbe, mert fröcsöghet. Ha a víz túl hamar elpárolog, adj hozzá még egy keveset.
Tálald azonnal szójaszószos mártogatóval, megszórva egy kevés aprított újhagymával vagy szezámmaggal.
A mártogatóba tehetsz egy kevés rizsecetet és chiliolajat is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.