Pork Roll Doughnut frissen tálalva

Pork Roll Doughnut

A Pork Roll Doughnut egy merész ízpárosítás, amely az amerikai New Jersey államból származó híres pork roll és az édes, juharszirupos sült fánk kombinációja. A sós, enyhén füstös sertéshús és az olvadt sajt tökéletes kontrasztot alkot a puha, aranybarna tésztával, míg a juharszirup egy különleges édes-savanykás befejezést ad. Ha szereted a sós-édes ízkombinációkat, ez a fánk garantáltan különleges gasztronómiai élményt nyújt!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
3800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
300 g Liszt
30 g Kristálycukor
1 csipet
7 g Szárított élesztő
150 ml Meleg tej
1 db Tojás
50 g Olvasztott vaj
1 tk. Vaníliakivonat
150 g Pork roll (aprítva és pirítva)
0.5 tk. Őrölt fekete bors
80 g Sajt (reszelt)
50 g Porcukor
30 ml Juharszirup
500 ml Olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót és a szárított élesztőt.

    Győződj meg róla, hogy az élesztő friss, mert ez befolyásolja a tészta kelését.

    2

    A meleg tejet öntsd a száraz hozzávalókhoz, majd add hozzá a tojást, az olvasztott vajat és a vaníliakivonatot.

    A tej ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. Ideális hőmérséklet a kézmeleg.

    3

    Keverd össze az összetevőket, majd dagaszd a tésztát 8-10 percig, amíg rugalmas és homogén nem lesz.

    A dagasztás során a tészta kezdetben ragacsos lesz, de ahogy fejlődik a glutén, egyre simább és rugalmasabb lesz. Ne add fel!

    4

    Fedd le a tésztát, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.

    A kelesztéshez ideális hely a sütő, alacsony hőfokon (kb. 30-40°C) vagy egy meleg radiátor közelében.

    5

    Közben pirítsd meg az apróra vágott pork rollt egy serpenyőben, majd keverd össze reszelt sajttal és őrölt fekete borssal.

    A pork roll helyett használhatsz másféle füstölt húst is, például bacont vagy sonkát.

    6

    Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagságúra, majd egy pohárral vagy fánkszaggatóval szaggass ki köröket.

    A tészta ne legyen túl vékony, különben a fánkok szárazak lesznek. A kiszaggatott köröket ne gyúrd össze újra, mert az ront a végeredményen.

    7

    Minden tésztakorong közepébe helyezz egy kis adag pork roll és sajt keveréket, majd hajtsd félbe és jól zárd le a széleit, hogy a töltelék bent maradjon sütés közben.

    A széleket alaposan nyomkodd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben. Használhatsz egy villát is a lezáráshoz.

    8

    A töltött fánkokat helyezd sütőpapírral bélelt tálcára, és takard le egy tiszta konyharuhával. Hagyd őket további 30 percig kelni.

    Ez a második kelesztés segít, hogy a fánkok még könnyebbek és levegősebbek legyenek.

    9

    Egy nagy edényben hevítsd fel az olajat kb. 170°C-ra. Egy fánkot dobj bele tesztelésként: ha azonnal feljön a felszínre és enyhén pezseg, az olaj készen áll.

    Használj hőmérőt az olaj hőmérsékletének ellenőrzéséhez. Ha az olaj túl forró, a fánkok kívül gyorsan megégnek, belül pedig nyersek maradnak. Ha túl hideg, a fánkok túl sok olajat szívnak magukba.

    10

    Süsd a töltött fánkokat oldalanként 2-3 percig, amíg aranybarna nem lesz. Használj szűrőkanalat a kiszedéshez, majd helyezd őket papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.

    Ügyelj arra, hogy az olaj hőmérséklete ne essen túl alacsonyra, mert akkor a fánkok megszívják magukat olajjal. Ha túl magas a hőmérséklet, a fánkok kívül gyorsan megégnek, belül pedig nyersek maradnak.

    11

    A még langyos fánkok tetejét locsold meg juharsziruppal, majd szórd meg egy kevés porcukorral az édes-sós ízhatás érdekében.

    A juharszirup helyett használhatsz mézet is.