A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd a sertészsírt forrósítsd fel egy nagyobb lábasban.
A hagymát apróra vágd, hogy egyenletesen süljön meg. Ha nincs sertészsírod, használhatsz növényi olajat is, de a zsírral ízletesebb lesz.
Pirítsd meg a hagymát a zsiradékon, majd add hozzá a pirospaprikát, és keverd el, hogy kihozza az ízét.
Vigyázz, a pirospaprika könnyen megég, ezért gyorsan keverd el a hagymával, és azonnal öntsd fel egy kevés vízzel, ha szükséges.
Add hozzá a felkockázott marhahúst, és pirítsd körbe, hogy minden oldala szépen megbarnuljon.
A húst ne tedd egyszerre a lábasba, mert akkor nem pirul, hanem párolódik. Inkább több részletben pirítsd.
Add hozzá az apróra vágott paprikát és paradicsomot, valamint az őrölt köményt, sót és borsot. Keverd össze.
Használhatsz konzerv paradicsomot is, ha nincs friss. A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Öntsd fel a vízzel vagy alaplével, fedd le, és lassú tűzön főzd körülbelül 2 órán keresztül, amíg a hús teljesen megpuhul.
Fontos, hogy a hús teljesen puhára főjön, különben rágós marad. Ha szükséges, főzd tovább.
Amíg a pörkölt fő, készítsd el a galuskát. Egy tálban keverd össze a lisztet, a tojásokat és a vizet, hogy lágy tésztát kapj.
A galuskatészta ne legyen túl kemény, de ne is folyékony. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet, ha túl híg, adj hozzá egy kevés lisztet.
Forralj vizet egy nagy fazékban, majd a galuskatésztát nokedliszaggatóval vagy kanállal szaggasd bele a forró vízbe. Főzd 2-3 percig, majd szűrd le.
A galuskát addig főzd, amíg feljön a víz tetejére. Ha nincs nokedliszaggatód, használhatsz egy evőkanalat is.
A leszűrt galuskát keverd össze a juhtúróval, hogy egyenletesen bevonja azt.
A juhtúrót villával törd össze, hogy könnyebben elkeverd a galuskával. Ha nincs juhtúród, használhatsz tehéntúrót is, de a juhtúróval jellegzetesebb íze lesz.
Tálaláskor helyezz egy adag juhtúrós galuskát a tányérra, kanalazz rá a szaftos pörköltből, majd díszítsd egy kevés tejföllel.
A tejfölt ízlés szerint használhatod. Díszítheted a tányért friss petrezselyemmel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.