Pörkölt struccal tálalva friss kenyérrel.

Pörkölt struccal

A pörkölt az egyik legikonikusabb magyar étel, amely számos variációban készül. A strucc hússal készült pörkölt igazi különlegességnek számít, amely a vadételek világába kalauzol. A strucc hús alacsony zsírtartalma és jellegzetes íze különlegesen harmonizál a magyaros pörkölt fűszereivel. Ez az étel ideális választás családi összejövetelekre vagy baráti vacsorákra, ahol valami igazán egyedit szeretnénk az asztalra tenni. A hagyományos technikákat követve könnyen elkészíthető, mégis egyedi élményt nyújt minden ínyenc számára.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 50 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Strucc hús
2 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Pirospaprika
2 db Paradicsom
1 db Paprika
30 ml Napraforgó olaj
1 tk.
1 tk. Bors
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Tisztítsd meg a strucc húst, és vágd közepes méretű kockákra. Tedd félre.

    A strucchús elég száraz lehet, ezért ne vágd túl kicsire, hogy ne száradjon ki teljesen a főzés során.

    2

    Hámozd meg a vöröshagymát és a fokhagymát, majd aprítsd finomra. A paprikát és a paradicsomot vágd kisebb darabokra.

    A vöröshagymát érdemes apróra vágni, hogy teljesen elolvadjon a pörköltben, sűrítve a szaftot.

    3

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olajat, majd pirítsd meg benne a vöröshagymát, amíg üveges lesz.

    A hagymát lassú tűzön pirítsd, hogy ne égjen meg, hanem szépen karamellizálódjon. Ez adja a pörkölt alapját.

    4

    Add hozzá a fokhagymát és a pirospaprikát, és keverd jól össze, hogy a paprika ne égjen meg.

    A pirospaprika könnyen megég, ezért vedd le a tűzről a lábast, mielőtt hozzáadod, vagy nagyon gyorsan keverd el. Égett paprika keserű ízt ad az ételnek.

    5

    Helyezd a lábasba a strucc húst, és süsd, amíg a hús minden oldala kissé megbarnul.

    A húst érdemes több részletben pirítani, hogy a serpenyő hőmérséklete ne csökkenjen le hirtelen, és a hús szépen piruljon, ne párolódjon.

    6

    Add hozzá a paradicsomot és a paprikát, majd keverd össze. Öntsd hozzá a vizet, és forrald fel.

    A paradicsomot és a paprikát kockázd fel egyformán, hogy egyenletesen főjenek meg. A víz mennyisége függ a kívánt sűrűségtől, de a húst lepje el.

    7

    Csökkentsd a lángot, fedd le, és főzd lassú tűzön körülbelül 1,5 órán keresztül, amíg a hús teljesen megpuhul.

    A főzés során néha nézz rá, és ha szükséges, adj hozzá még vizet, hogy a pörkölt ne száradjon ki.

    8

    Kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd még sóval és borssal. Tálald friss kenyérrel vagy főtt burgonyával.

    A pörkölt íze a főzés vége felé még intenzívebbé válik, ezért a végső ízesítés előtt mindenképp kóstold meg.