Prebiotikus brokkolis túrós pite szeletelve, friss brokkolival

Prebiotikus brokkolis túrós pite

A prebiotikus brokkolis túrós pite egy igazán tápláló étel, amely gazdag rostokban és vitaminokban. A brokkoli és túró kombinációja nemcsak finom, hanem egészséges is, és a teljes kiőrlésű liszt hozzáadásával még több rostot és tápanyagot biztosítunk. Az étel kiváló választás azok számára, akik a vegetáriánus vagy egészséges étkezésre helyezik a hangsúlyt. A brokkoli és túró egy igazi ínycsiklandó párost alkot, amelyet mindenki szeretni fog.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Brokkoli
250 g Túró
200 g Teljes kiőrlésű liszt
2 db Tojás
1 ek. Olívaolaj
150 ml Tej
1 tk. Sütőpor
2 gerezd Fokhagyma
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A brokkolit apró rózsákra szedjük, és enyhén sós vízben 5 percig blanszírozzuk, hogy megpuhuljon, majd lecsepegtetjük.

    A brokkolit ne főzd túl, hogy megőrizze élénk zöld színét és vitaminjait.

    2

    A túrót egy tálban összekeverjük a tojásokkal, tejjel, fokhagymával, sóval és borssal. Ha szükséges, egy pici olívaolajat is adhatunk hozzá, hogy szaftosabb legyen a töltelék.

    A túró állagát a tej hozzáadásával szabályozhatjuk, hogy könnyen keverhető legyen.

    3

    A teljes kiőrlésű lisztet összekeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk a túrós keverékhez. Ezután belekeverjük a blanszírozott brokkolit.

    Ha a tészta túl sűrűnek tűnik, egy kevés vizet is adhatunk hozzá.

    4

    A kész masszát egy vajjal kikent piteformába öntjük, és előmelegített sütőben 180°C-on 25-30 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.

    A sütési idő sütőtől függően változhat, érdemes tűpróbát végezni.

    5

    A pitét hagyjuk egy kicsit hűlni, mielőtt szeletelni kezdjük.

    A pite még finomabb lesz, ha egy kis friss salátával tálaljuk, amely frissebbé teszi a fogást.