A brokkolit apró rózsákra szedjük, és enyhén sós vízben 5 percig blanszírozzuk, hogy megpuhuljon, majd lecsepegtetjük.
A brokkolit ne főzd túl, hogy megőrizze élénk zöld színét és vitaminjait.
A túrót egy tálban összekeverjük a tojásokkal, tejjel, fokhagymával, sóval és borssal. Ha szükséges, egy pici olívaolajat is adhatunk hozzá, hogy szaftosabb legyen a töltelék.
A túró állagát a tej hozzáadásával szabályozhatjuk, hogy könnyen keverhető legyen.
A teljes kiőrlésű lisztet összekeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk a túrós keverékhez. Ezután belekeverjük a blanszírozott brokkolit.
Ha a tészta túl sűrűnek tűnik, egy kevés vizet is adhatunk hozzá.
A kész masszát egy vajjal kikent piteformába öntjük, és előmelegített sütőben 180°C-on 25-30 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
A sütési idő sütőtől függően változhat, érdemes tűpróbát végezni.
A pitét hagyjuk egy kicsit hűlni, mielőtt szeletelni kezdjük.
A pite még finomabb lesz, ha egy kis friss salátával tálaljuk, amely frissebbé teszi a fogást.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.