Prebiotikus céklás quinoa saláta, friss petrezselyemmel díszítve

Prebiotikus céklás quinoa saláta

A prebiotikus céklás quinoa saláta egy tökéletes étkezés azok számára, akik szeretnék támogatni emésztőrendszerüket és a bélflórát. A quinoa gazdag rostokban, a cékla pedig egy fantasztikus prebiotikum, amely elősegíti az egészséges bélflórát. A saláta gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás reggelire vagy ebédre. Az olívaolaj, a citrom és a tormakréma egy frissítő és enyhén csípős ízvilágot adnak az ételnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Quinoa
2 db Cékla
1 ág Friss petrezselyem
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Citromlé
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Tormakréma
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A céklákat alaposan mossuk meg, hámozzuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra. Süssük meg a céklát 180°C-os sütőben 30-40 percig, amíg megpuhul.

    A céklát fóliába csomagolva is süthetjük, hogy megőrizzük a nedvességét, és még puhább legyen.

    2

    A quinoát főzzük meg a csomagolás utasítása szerint. Általában kétszeres mennyiségű vízben főzzük, amíg megpuhul és az összes víz felszívódik.

    A quinoa főzés előtt alaposan öblítsük át, hogy eltávolítsuk a kesernyés ízét, amit a magok héja okozhat.

    3

    Miután a quinoa és a cékla elkészült, hagyjuk mindkettőt egy kicsit hűlni. A céklát vágjuk kisebb kockákra.

    Ha sietünk, a céklát gyorsan lehűthetjük hideg vízben, hogy hamarabb hozzájuthassunk a salátához.

    4

    Egy tálban keverjük össze a főtt quinoát, a kockára vágott céklát, az apróra vágott petrezselymet, az olívaolajat, a citromlevet, a tormakrémet, a sót és a borsot.

    A tormakréma friss, enyhe csípősséget ad a salátának. Ha szeretnénk lágyabb ízt, keverhetünk bele egy kis joghurtot is.

    5

    Tálalás előtt egy kicsit hagyjuk állni a salátát, hogy az ízek összeérjenek.

    A saláta hidegen is nagyon finom, ezért akár előre is elkészíthetjük és hűtőben tárolhatjuk.