A céklákat alaposan mossuk meg, hámozzuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra. Süssük meg a céklát 180°C-os sütőben 30-40 percig, amíg megpuhul.
A céklát fóliába csomagolva is süthetjük, hogy megőrizzük a nedvességét, és még puhább legyen.
A quinoát főzzük meg a csomagolás utasítása szerint. Általában kétszeres mennyiségű vízben főzzük, amíg megpuhul és az összes víz felszívódik.
A quinoa főzés előtt alaposan öblítsük át, hogy eltávolítsuk a kesernyés ízét, amit a magok héja okozhat.
Miután a quinoa és a cékla elkészült, hagyjuk mindkettőt egy kicsit hűlni. A céklát vágjuk kisebb kockákra.
Ha sietünk, a céklát gyorsan lehűthetjük hideg vízben, hogy hamarabb hozzájuthassunk a salátához.
Egy tálban keverjük össze a főtt quinoát, a kockára vágott céklát, az apróra vágott petrezselymet, az olívaolajat, a citromlevet, a tormakrémet, a sót és a borsot.
A tormakréma friss, enyhe csípősséget ad a salátának. Ha szeretnénk lágyabb ízt, keverhetünk bele egy kis joghurtot is.
Tálalás előtt egy kicsit hagyjuk állni a salátát, hogy az ízek összeérjenek.
A saláta hidegen is nagyon finom, ezért akár előre is elkészíthetjük és hűtőben tárolhatjuk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.