A csirkecombokat alaposan tisztítsd meg, és szárítsd meg egy papírtörlővel.
A csirkehúst előtte ne sózd meg, mert a só elősegítheti a hús kiszáradását a sütés során.
A céklát hámozd meg és vágd fel kisebb kockákra. A fokhagymát zúzd össze.
A céklát érdemes védőkesztyűben hámozni, mert erősen festi a bőrt.
Egy nagyobb tálban keverd össze az olívaolajat, almaecetet, szójaszószt, mézet, a zúzott fokhagymát, sót, borsot és egy ág friss rozmaringot.
A méz egy finom édes ízt ad a csirkének, míg az almaecet savanykásan frissíti a kombinációt.
A csirkecombokat tedd a tálba, és alaposan forgasd meg a pácban. Tedd a hűtőbe legalább 30 percre, hogy a fűszerek jól átjárják a húst.
Ha több időd van, hagyd a hűtőben pácolódni 2-3 órát, hogy az ízek még intenzívebbek legyenek.
A sütőt melegítsd elő 200°C-ra. Egy sütőformát kenj ki olívaolajjal, majd helyezd bele a pácolt csirkecombokat és a felkockázott céklát.
A sütőformát érdemes sütőpapírral bélelni, hogy könnyebben tisztítható legyen.
Tedd a sütőbe a csirkét, és süsd 35-40 percig, amíg a hús átsül és a bőr ropogós lesz.
A csirkehús bőrének ropogósságáért ne takard le a csirkét sütés közben.
Miután elkészült, szórd meg friss rozmaringgal és tálald melegen.
A friss rozmaring egy csodás illatot ad az ételnek, és szép díszt is képez a tálaláson.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.