Prebiotikus cĂ©klĂĄs sĂŒlt csirke, friss rozmaringgal tĂĄlalva

Prebiotikus cĂ©klĂĄs sĂŒlt csirke

A cĂ©klĂĄs sĂŒlt csirke egy kĂŒlönleges Ă©tel, amely a cĂ©klĂĄt Ă©s a csirkĂ©t kombinĂĄlja egy Ă­nycsiklandĂł Ă©telben. A cĂ©kla termĂ©szetes prebiotikus hatĂĄsa segĂ­ti a bĂ©lflĂłrĂĄt, Ă­gy nemcsak finom, hanem egĂ©szsĂ©ges is. Az Ă©tel elkĂ©szĂ­tĂ©se sorĂĄn a csirke szaftos marad, miközben a cĂ©kla ropogĂłsra sĂŒl, Ă­gy egy remek Ă©tkezĂ©st kĂ­nĂĄl minden alkalomra. Az olĂ­vaolaj Ă©s a rozmaring hasznĂĄlata pedig tökĂ©letesen illik ehhez a prebiotikus Ă©telhez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Csirkecomb
⭕ 2 db CĂ©kla
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ág Friss rozmaring
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 1 ek. Almaecet
⭕ 2 ek. Szójaszósz
⭕ 1 ek. MĂ©z

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat alaposan tisztĂ­tsd meg, Ă©s szĂĄrĂ­tsd meg egy papĂ­rtörlƑvel.

    A csirkehĂșst elƑtte ne sĂłzd meg, mert a sĂł elƑsegĂ­theti a hĂșs kiszĂĄradĂĄsĂĄt a sĂŒtĂ©s sorĂĄn.

    2

    A cĂ©klĂĄt hĂĄmozd meg Ă©s vĂĄgd fel kisebb kockĂĄkra. A fokhagymĂĄt zĂșzd össze.

    A cĂ©klĂĄt Ă©rdemes vĂ©dƑkesztyƱben hĂĄmozni, mert erƑsen festi a bƑrt.

    3

    Egy nagyobb tĂĄlban keverd össze az olĂ­vaolajat, almaecetet, szĂłjaszĂłszt, mĂ©zet, a zĂșzott fokhagymĂĄt, sĂłt, borsot Ă©s egy ĂĄg friss rozmaringot.

    A méz egy finom édes ízt ad a csirkének, míg az almaecet savanykåsan frissíti a kombinåciót.

    4

    A csirkecombokat tedd a tĂĄlba, Ă©s alaposan forgasd meg a pĂĄcban. Tedd a hƱtƑbe legalĂĄbb 30 percre, hogy a fƱszerek jĂłl ĂĄtjĂĄrjĂĄk a hĂșst.

    Ha több idƑd van, hagyd a hƱtƑben pĂĄcolĂłdni 2-3 ĂłrĂĄt, hogy az Ă­zek mĂ©g intenzĂ­vebbek legyenek.

    5

    A sĂŒtƑt melegĂ­tsd elƑ 200°C-ra. Egy sĂŒtƑformĂĄt kenj ki olĂ­vaolajjal, majd helyezd bele a pĂĄcolt csirkecombokat Ă©s a felkockĂĄzott cĂ©klĂĄt.

    A sĂŒtƑformĂĄt Ă©rdemes sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelni, hogy könnyebben tisztĂ­thatĂł legyen.

    6

    Tedd a sĂŒtƑbe a csirkĂ©t, Ă©s sĂŒsd 35-40 percig, amĂ­g a hĂșs ĂĄtsĂŒl Ă©s a bƑr ropogĂłs lesz.

    A csirkehĂșs bƑrĂ©nek ropogĂłssĂĄgĂĄĂ©rt ne takard le a csirkĂ©t sĂŒtĂ©s közben.

    7

    MiutĂĄn elkĂ©szĂŒlt, szĂłrd meg friss rozmaringgal Ă©s tĂĄlald melegen.

    A friss rozmaring egy csodås illatot ad az ételnek, és szép díszt is képez a tålalåson.