Prebiotikus céklás sült csirke, friss rozmaringgal tálalva

Prebiotikus céklás sült csirke

A céklás sült csirke egy különleges étel, amely a céklát és a csirkét kombinálja egy ínycsiklandó ételben. A cékla természetes prebiotikus hatása segíti a bélflórát, így nemcsak finom, hanem egészséges is. Az étel elkészítése során a csirke szaftos marad, miközben a cékla ropogósra sül, így egy remek étkezést kínál minden alkalomra. Az olívaolaj és a rozmaring használata pedig tökéletesen illik ehhez a prebiotikus ételhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkecomb
2 db Cékla
4 gerezd Fokhagyma
2 ág Friss rozmaring
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Almaecet
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat alaposan tisztítsd meg, és szárítsd meg egy papírtörlővel.

    A csirkehúst előtte ne sózd meg, mert a só elősegítheti a hús kiszáradását a sütés során.

    2

    A céklát hámozd meg és vágd fel kisebb kockákra. A fokhagymát zúzd össze.

    A céklát érdemes védőkesztyűben hámozni, mert erősen festi a bőrt.

    3

    Egy nagyobb tálban keverd össze az olívaolajat, almaecetet, szójaszószt, mézet, a zúzott fokhagymát, sót, borsot és egy ág friss rozmaringot.

    A méz egy finom édes ízt ad a csirkének, míg az almaecet savanykásan frissíti a kombinációt.

    4

    A csirkecombokat tedd a tálba, és alaposan forgasd meg a pácban. Tedd a hűtőbe legalább 30 percre, hogy a fűszerek jól átjárják a húst.

    Ha több időd van, hagyd a hűtőben pácolódni 2-3 órát, hogy az ízek még intenzívebbek legyenek.

    5

    A sütőt melegítsd elő 200°C-ra. Egy sütőformát kenj ki olívaolajjal, majd helyezd bele a pácolt csirkecombokat és a felkockázott céklát.

    A sütőformát érdemes sütőpapírral bélelni, hogy könnyebben tisztítható legyen.

    6

    Tedd a sütőbe a csirkét, és süsd 35-40 percig, amíg a hús átsül és a bőr ropogós lesz.

    A csirkehús bőrének ropogósságáért ne takard le a csirkét sütés közben.

    7

    Miután elkészült, szórd meg friss rozmaringgal és tálald melegen.

    A friss rozmaring egy csodás illatot ad az ételnek, és szép díszt is képez a tálaláson.