A csirkecombot falatnyi darabokra vágjuk. A céklát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A póréhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát áttörjük.
A csirkecombot mindig papírtörlővel itasd le, hogy ne fröcsögjön az olajban pirítás közben.
Egy nagyobb lábasban olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a csirkét és körbepirítjuk 6-8 perc alatt, míg szép aranybarna lesz.
Ne zsúfold túl a serpenyőt – ha kell, piríts több részletben, hogy a hús ne főjön, hanem piruljon!
Hozzáadjuk a póréhagymát és fokhagymát, majd 2-3 perc párolás után megszórjuk fűszerpaprikával, köménnyel, sóval, borssal. Azonnal felöntjük a vízzel.
A fűszereket mindig keverd el az olajon a folyadék hozzáadása előtt – így jobban kioldódnak az aromák.
Beletesszük a céklát, majd fedő alatt kis lángon 25-30 percig főzzük, míg a hús teljesen omlós lesz és a szaft kissé besűrűsödik.
Ha sűrűbb szaftot szeretnél, a végén fedő nélkül főzd 5 percig – így sűrű, ragacsos bevonatot kap a hús.
Tálalás előtt 5 percig pihentetjük fedő alatt, majd tetszés szerint barna rizzsel vagy kölessel kínáljuk.
A céklás ízvilág miatt remekül illik mellé egy kis citromos vagy zöldfűszeres köret is!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.