CĂ©klĂĄs-szĂĄrnyas pörkölt csirkehĂșssal, cĂ©klĂĄval Ă©s pĂłrĂ©hagymĂĄval, sƱrƱ szaftban tĂĄlalva vilĂĄgos tĂĄnyĂ©ron

Prebiotikus céklås-szårnyas pörkölt

A pörkölt a magyar konyha egyik legikonikusabb fogĂĄsa, melynek hagyomĂĄnyos vĂĄltozatai generĂĄciĂłrĂłl generĂĄciĂłra öröklƑdnek. A modern, egĂ©szsĂ©gtudatos konyhĂĄban azonban Ășjragondolt verziĂłk is egyre nagyobb szerepet kapnak – ilyen ez a cĂ©klĂĄs-szĂĄrnyas vĂĄltozat is. A cĂ©kla földes, Ă©deskĂ©s karaktere jĂłl harmonizĂĄl a csirke szaftossĂĄgĂĄval, mĂ­g a pĂłrĂ©hagyma könnyed Ă©dessĂ©ge lĂĄgyĂ­tja a klasszikus fƱszerezĂ©st. Ez a recept Ășgy Ƒrzi meg a magyaros pörkölt gazdag Ă­zvilĂĄgĂĄt, hogy közben prebiotikus alapanyagokkal tĂĄmogatja az emĂ©sztĂ©st Ă©s a bĂ©lflĂłra egĂ©szsĂ©gĂ©t. Ahogy a lĂĄbasban lassan összefƑ a hĂșs, a zöldsĂ©gek Ă©s a fƱszerek illata betölti a konyhĂĄt – meghitt, otthonos Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt. TökĂ©letes egy hĂ©tköznapi vacsorĂĄra vagy akĂĄr ĂŒnnepi asztalra is egy ĂșjszerƱ, mĂ©gis ismerƑs formĂĄban.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
1040 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Csirkecomb filĂ©
⭕ 200 g FƑtt cĂ©kla
⭕ 1 db PĂłrĂ©hagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Ɛrölt fƱszerpaprika
⭕ 0.5 tk. Ɛrölt kömĂ©ny
⭕ 200 ml Víz
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.25 tk. Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombot falatnyi darabokra vĂĄgjuk. A cĂ©klĂĄt meghĂĄmozzuk Ă©s kis kockĂĄkra vĂĄgjuk. A pĂłrĂ©hagymĂĄt felkarikĂĄzzuk, a fokhagymĂĄt ĂĄttörjĂŒk.

    A csirkecombot mindig papĂ­rtörlƑvel itasd le, hogy ne fröcsögjön az olajban pirĂ­tĂĄs közben.

    2

    Egy nagyobb lĂĄbasban olĂ­vaolajat hevĂ­tĂŒnk, hozzĂĄadjuk a csirkĂ©t Ă©s körbepirĂ­tjuk 6-8 perc alatt, mĂ­g szĂ©p aranybarna lesz.

    Ne zsĂșfold tĂșl a serpenyƑt – ha kell, pirĂ­ts több rĂ©szletben, hogy a hĂșs ne fƑjön, hanem piruljon!

    3

    HozzĂĄadjuk a pĂłrĂ©hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt, majd 2-3 perc pĂĄrolĂĄs utĂĄn megszĂłrjuk fƱszerpaprikĂĄval, kömĂ©nnyel, sĂłval, borssal. Azonnal felöntjĂŒk a vĂ­zzel.

    A fƱszereket mindig keverd el az olajon a folyadĂ©k hozzĂĄadĂĄsa elƑtt – Ă­gy jobban kioldĂłdnak az aromĂĄk.

    4

    BeletesszĂŒk a cĂ©klĂĄt, majd fedƑ alatt kis lĂĄngon 25-30 percig fƑzzĂŒk, mĂ­g a hĂșs teljesen omlĂłs lesz Ă©s a szaft kissĂ© besƱrƱsödik.

    Ha sƱrƱbb szaftot szeretnĂ©l, a vĂ©gĂ©n fedƑ nĂ©lkĂŒl fƑzd 5 percig – Ă­gy sƱrƱ, ragacsos bevonatot kap a hĂșs.

    5

    TĂĄlalĂĄs elƑtt 5 percig pihentetjĂŒk fedƑ alatt, majd tetszĂ©s szerint barna rizzsel vagy kölessel kĂ­nĂĄljuk.

    A cĂ©klĂĄs Ă­zvilĂĄg miatt remekĂŒl illik mellĂ© egy kis citromos vagy zöldfƱszeres köret is!