Frissen sĂŒlt fƱszeres zöldsĂ©ges pite, szĂ­nes zöldsĂ©gekkel dĂ­szĂ­tve

Prebiotikus fƱszeres zöldséges pite

A pitĂ©k törtĂ©nete egĂ©szen az Ăłkorig nyĂșlik vissza, amikor a tĂ©sztaburok praktikus mĂłdja volt az Ă©telek tĂĄrolĂĄsĂĄnak Ă©s elkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©nek. A modern, zöldsĂ©ges vĂĄltozatok pedig ma mĂĄr nemcsak finomak, hanem kifejezetten tĂĄplĂĄlĂłak is lehetnek – fƑleg, ha prebiotikus alapanyagokkal, mint a csicseriborsĂł vagy brokkoli, kĂ©szĂ­tjĂŒk Ƒket. Ez a fƱszeres zöldsĂ©ges pite tökĂ©letes pĂ©ldĂĄja annak, hogyan lehet egy sĂłs, laktatĂł Ă©tel egyszerre egĂ©szsĂ©ges Ă©s Ă­zletes. A brokkoli Ă©s a csicseriborsĂł remekĂŒl tĂĄmogatja a bĂ©lflĂłrĂĄt, a tojĂĄsos-tejszĂ­nes öntet pedig kellemes ĂĄllagot Ă©s teltsĂ©get ad a fogĂĄsnak. KĂŒlönösen jĂł vĂĄlasztĂĄs hĂ©tvĂ©gi ebĂ©dekhez, vendĂ©gvĂĄrĂĄshoz vagy elƑre elkĂ©szĂ­tve munkahelyi ebĂ©dnek. Tipp: Ă­zlĂ©s szerint akĂĄr reszelt sajttal is megszĂłrhatod a tetejĂ©t sĂŒtĂ©s elƑtt, ha nem szigorĂșan vegĂĄn vĂĄltozatot kĂ©szĂ­tesz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 1 cs. Leveles tĂ©szta
⭕ 150 g Brokkoli
⭕ 1 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 100 g Csicseriborsó (fƑtt vagy konzerv)
⭕ 100 g KoktĂ©lparadicsom
⭕ 2 ek. Petrezselyem
⭕ 3 db Tojás
⭕ 150 ml TejszĂ­n (növĂ©nyi vagy ĂĄllati)
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.25 tk. Ɛrölt szerecsendiĂł
⭕ 0.25 tk. Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A sĂŒtƑt melegĂ­tsd elƑ 180°C-ra. A brokkolit szedd kisebb rĂłzsĂĄkra, a sĂĄrgarĂ©pĂĄt hĂĄmozd meg Ă©s kockĂĄzd fel. Forralj vizet, majd a brokkolit Ă©s a rĂ©pĂĄt dobd bele 2 percre, hogy enyhĂ©n megpuhuljanak. SzƱrd le, Ă©s tedd fĂ©lre hƱlni.

    A zöldsĂ©geket ne fƑzd tĂșl, mert sĂŒtĂ©s közben mĂ©g tovĂĄbb puhulnak.

    2

    A leveles tĂ©sztĂĄt terĂ­tsd ki egy piteformĂĄba, Ă©s szurkĂĄld meg villĂĄval. ElƑ is sĂŒtheted 5 percig, hogy ropogĂłsabb legyen az alja.

    Az elƑsĂŒtĂ©s segĂ­t megelƑzni, hogy a pite alja elĂĄzzon a töltelĂ©ktƑl.

    3

    A tojåsokat keverd össze a tejszínnel, sóval, szerecsendióval és borssal. Ez lesz a pite öntete, ami összefogja a zöldségeket.

    A tojĂĄsos-tejszĂ­nes keverĂ©ket mindig jĂłl dolgozd össze, Ă­gy egysĂ©gesen sĂŒl majd meg.

    4

    A zöldségeket (brokkoli, répa, csicseriborsó) oszlasd el egyenletesen a tésztån, majd öntsd rå a tojåsos keveréket. A tetejére helyezd el a félbevågott koktélparadicsomokat és szórd meg petrezselyemmel.

    A paradicsomot vĂĄgott felĂ©vel felfelĂ© helyezd a pitĂ©re, Ă­gy szebben sĂŒl meg.

    5

    SĂŒsd az elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben kb. 30 percig, amĂ­g a teteje szĂ©p aranybarna lesz, Ă©s a töltelĂ©k megdermed.

    SĂŒtĂ©s utĂĄn pihentesd 10 percig, Ă­gy könnyebben szeletelhetƑ lesz.