A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. A brokkolit szedd kisebb rózsákra, a sárgarépát hámozd meg és kockázd fel. Forralj vizet, majd a brokkolit és a répát dobd bele 2 percre, hogy enyhén megpuhuljanak. Szűrd le, és tedd félre hűlni.
A zöldségeket ne főzd túl, mert sütés közben még tovább puhulnak.
A leveles tésztát terítsd ki egy piteformába, és szurkáld meg villával. Elő is sütheted 5 percig, hogy ropogósabb legyen az alja.
Az elősütés segít megelőzni, hogy a pite alja elázzon a tölteléktől.
A tojásokat keverd össze a tejszínnel, sóval, szerecsendióval és borssal. Ez lesz a pite öntete, ami összefogja a zöldségeket.
A tojásos-tejszínes keveréket mindig jól dolgozd össze, így egységesen sül majd meg.
A zöldségeket (brokkoli, répa, csicseriborsó) oszlasd el egyenletesen a tésztán, majd öntsd rá a tojásos keveréket. A tetejére helyezd el a félbevágott koktélparadicsomokat és szórd meg petrezselyemmel.
A paradicsomot vágott felével felfelé helyezd a pitére, így szebben sül meg.
Süsd az előmelegített sütőben kb. 30 percig, amíg a teteje szép aranybarna lesz, és a töltelék megdermed.
Sütés után pihentesd 10 percig, így könnyebben szeletelhető lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.