A póréhagymát megmossuk, vékony karikákra vágjuk, majd egy serpenyőben kevés vízzel vagy gőz felett 6-7 percig pároljuk, amíg megpuhul, de még tartja az alakját.
A póréhagymát ne pirítsd, csak párold – így megmarad a zöld színe és enyhe édessége.
Egy tálban összekeverjük a tönkölylisztet, zabpelyhet, sütőport, sót, borsot és szerecsendiót. Hozzáadjuk a szilárd kókuszolajat, és kézzel morzsás állagúra dolgozzuk.
A kókuszolaj legyen hideg – így jobban morzsásodik, és omlósabb lesz a sütemény.
A kókusztejet lassan hozzáöntjük a száraz keverékhez, majd hozzáadjuk a párolt póréhagymát is. Egy sűrű, formázható masszát kapunk.
Ne keverd túl a tésztát – elég, ha éppen összeáll, így légiesebb marad a végeredmény.
A masszát egy szilikonos muffinformába vagy kiolajozott tepsibe adagoljuk, és előmelegített sütőben 180°C-on 25–30 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Tűpróbával ellenőrizd a sütemény állagát – ha nem ragad tészta a tűre, elkészült.
A sütés után 10 percet pihentetjük, majd langyosan vagy hidegen tálaljuk, akár salátával vagy mártogatóssal kísérve.
A pihentetés segít, hogy szeletelésnél ne morzsálódjon szét – szebb lesz a tálalás.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.