HĂĄzi sĂŒlt pĂłrĂ©hagymĂĄs sĂŒtemĂ©nyek vilĂĄgos tĂĄnyĂ©ron tĂĄlalva, aranybarnĂĄra sĂŒtve

Prebiotikus hĂĄzi pĂłrĂ©hagyma sĂŒtemĂ©ny

A zöldsĂ©ges sĂłs sĂŒtemĂ©nyek Ă©vtizedek Ăłta kĂŒlönleges helyet foglalnak el a reformkonyhĂĄk vilĂĄgĂĄban. Ez a recept a klasszikus zöldsĂ©ges muffinok inspirĂĄciĂłjĂĄra kĂ©szĂŒlt, azonban a pĂłrĂ©hagymĂĄt emeli a közĂ©ppontba – egy kĂŒlönleges, prebiotikus összetevƑt, amely kellemes Ă©dessĂ©get Ă©s textĂșrĂĄt ad a sĂŒtemĂ©nynek. A zabpehely Ă©s a tönkölyliszt nemcsak rosttal gazdagĂ­tjĂĄk az Ă©telt, de szaftossĂĄgot is biztosĂ­tanak. A kĂłkusztej pedig krĂ©mes ĂĄllagot eredmĂ©nyez, teljesen növĂ©nyi alapon. Ahogy a sĂŒtemĂ©ny sĂŒl a sĂŒtƑben, a pĂłrĂ©hagyma Ă©deskĂ©s illata belengi a konyhĂĄt – ideĂĄlis reggelire, piknikre vagy akĂĄr vendĂ©gvĂĄrĂłnak is. Nemcsak finom, hanem tĂĄplĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs azoknak, akik szeretnĂ©nek egĂ©szsĂ©gesebben Ă©tkezni anĂ©lkĂŒl, hogy lemondanĂĄnak a sĂłs falatok Ă©lvezetĂ©rƑl.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1260 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 200 g Teljes kiƑrlĂ©sƱ tönkölyliszt
⭕ 100 g Finom zabpehely
⭕ 100 g Kókuszolaj (szilárd)
⭕ 2 db PĂłrĂ©hagyma
⭕ 200 ml Kókusztej
⭕ 0.25 tk. Ɛrölt szerecsendiĂł
⭕ 1 tk. SĂŒtƑpor
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.25 tk. Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A pĂłrĂ©hagymĂĄt megmossuk, vĂ©kony karikĂĄkra vĂĄgjuk, majd egy serpenyƑben kevĂ©s vĂ­zzel vagy gƑz felett 6-7 percig pĂĄroljuk, amĂ­g megpuhul, de mĂ©g tartja az alakjĂĄt.

    A pĂłrĂ©hagymĂĄt ne pirĂ­tsd, csak pĂĄrold – Ă­gy megmarad a zöld szĂ­ne Ă©s enyhe Ă©dessĂ©ge.

    2

    Egy tĂĄlban összekeverjĂŒk a tönkölylisztet, zabpelyhet, sĂŒtƑport, sĂłt, borsot Ă©s szerecsendiĂłt. HozzĂĄadjuk a szilĂĄrd kĂłkuszolajat, Ă©s kĂ©zzel morzsĂĄs ĂĄllagĂșra dolgozzuk.

    A kĂłkuszolaj legyen hideg – Ă­gy jobban morzsĂĄsodik, Ă©s omlĂłsabb lesz a sĂŒtemĂ©ny.

    3

    A kĂłkusztejet lassan hozzåöntjĂŒk a szĂĄraz keverĂ©khez, majd hozzĂĄadjuk a pĂĄrolt pĂłrĂ©hagymĂĄt is. Egy sƱrƱ, formĂĄzhatĂł masszĂĄt kapunk.

    Ne keverd tĂșl a tĂ©sztĂĄt – elĂ©g, ha Ă©ppen összeĂĄll, Ă­gy lĂ©giesebb marad a vĂ©geredmĂ©ny.

    4

    A masszĂĄt egy szilikonos muffinformĂĄba vagy kiolajozott tepsibe adagoljuk, Ă©s elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 180°C-on 25–30 percig sĂŒtjĂŒk, amĂ­g a teteje aranybarna nem lesz.

    TƱprĂłbĂĄval ellenƑrizd a sĂŒtemĂ©ny ĂĄllagĂĄt – ha nem ragad tĂ©szta a tƱre, elkĂ©szĂŒlt.

    5

    A sĂŒtĂ©s utĂĄn 10 percet pihentetjĂŒk, majd langyosan vagy hidegen tĂĄlaljuk, akĂĄr salĂĄtĂĄval vagy mĂĄrtogatĂłssal kĂ­sĂ©rve.

    A pihentetĂ©s segĂ­t, hogy szeletelĂ©snĂ©l ne morzsĂĄlĂłdjon szĂ©t – szebb lesz a tĂĄlalĂĄs.