A póréhagymát karikázd fel, és olívaolajon alacsony lángon párold üvegesre egy serpenyőben kb. 10 perc alatt.
A lassú párolás kiemeli a póréhagyma természetes édességét, így nem lesz nyers íze a krémben.
A főtt céklát hámozd meg, és kockázd fel. Ha vákuumcsomagolt főtt céklát használsz, azt már nem kell hámozni.
Ha magad főzöd a céklát, hagyd teljesen kihűlni a pürésítés előtt, így jobb textúrát kapsz.
Tedd a párolt póréhagymát, céklát, főtt csicseriborsót, aprított fokhagymát, citromlevet, római köményt, sót és borsot egy aprítógépbe.
A csicseriborsó krémes állagot ad és prebiotikus rostokkal gazdagítja az ételt.
Kezdd el turmixolni, közben fokozatosan adagold hozzá az olívaolajat és vizet, míg sima, krémes állagú lesz.
Ha túl sűrű, adj hozzá még kevés vizet, de csak kis adagokban, hogy kenhető maradjon.
Kóstold meg, szükség esetén sózd vagy citromlével frissítsd. Hűtve tálald, friss kenyérrel vagy zöldségekkel.
Tálalás előtt díszítheted egy kevés olívaolaj-csorgatással és őrölt borssal a tetején.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.