A póréhagymát alaposan megmossuk, majd karikákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk, a fokhagymát áttörjük vagy finomra reszeljük.
A póréhagyma zöld része is használható, csak ügyelj rá, hogy jól át legyen mosva, mert gyakran földes!
Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk a póréhagymát. Közepes lángon dinszteljük 5-6 percig, amíg megpuhul és kissé karamellizálódik.
A lassú párolás kihozza a póréhagyma édességét, ne kapkodjunk vele!
Hozzáadjuk a fokhagymát és a gombát, majd további 5 percig pirítjuk, amíg a gomba levet enged és kissé összeesik.
A gombát ne sózd meg az elején, különben túl sok levet enged, és inkább fő, mint pirul!
Felöntjük a zöldségalaplével, majd hozzáadjuk a sót, fehér borsot és a szerecsendiót. Felforraljuk, majd közepes lángon főzzük 10 percig.
Ha intenzívebb ízt szeretnél, használj házi zöldségalaplevet vagy sűrített alaplé pasztát.
Hozzáöntjük a kókusztejet, majd további 5 percig főzzük, de már nem forraljuk, hogy a kókusztej ne csapódjon ki.
A kókusztejet mindig a főzés vége felé add hozzá, így selymesebb marad az állaga!
A levest levesszük a tűzről, majd botmixerrel részben pürésítjük – hagyjunk benne gombadarabokat is a textúra kedvéért. Melegen tálaljuk.
Ha nincs botmixer, merj ki a levesből egy részletet, turmixold le, majd öntsd vissza – így is működik!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.