KrĂ©mes ĂĄllagĂș pĂłrĂ©hagymĂĄs pesto vilĂĄgos tĂĄlban, pirĂ­tott magokkal Ă©s olĂ­vaolajjal meglocsolva

Prebiotikus póréhagymå-pesto

A pesto hagyomĂĄnyosan bazsalikommal Ă©s fenyƑmaggal kĂ©szĂŒl, azonban a növĂ©nyi alapĂș reformkonyhĂĄk vilĂĄgĂĄban egyre nĂ©pszerƱbbek az Ășjragondolt, prebiotikus vĂĄltozatok. Ez a recept a pĂłrĂ©hagymĂĄt helyezi a közĂ©ppontba, amely nemcsak Ă­zĂ©ben kĂŒlönleges, hanem rostokban is gazdag – segĂ­t tĂĄmogatni az egĂ©szsĂ©ges bĂ©lflĂłrĂĄt. A napraforgĂłmag finoman pirĂ­tva kivĂĄlĂł alternatĂ­vĂĄja a klasszikus olajos magvaknak, mĂ­g az olĂ­vaolaj Ă©s citromlĂ© friss, mediterrĂĄn karaktert adnak a szĂłsznak. Ahogy a pesto kĂ©szĂŒl, az enyhĂ©n pirĂ­tott magvak Ă©s a fokhagyma illata keveredik a friss pĂłrĂ©hagymĂĄval – egy egyszerƱ, mĂ©gis kĂŒlönleges konyhai Ă©lmĂ©ny. TĂ©sztĂĄra kanalazva, szendvicsbe kenve vagy akĂĄr zöldsĂ©gek mellĂ© mĂĄrtogatĂłskĂ©nt is tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 2 db PĂłrĂ©hagyma (fehĂ©r rĂ©sze)
⭕ 100 ml Olívaolaj
⭕ 50 g Napraforgómag
⭕ 1 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ek. CitromlĂ©
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.25 tk. Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A pĂłrĂ©hagymĂĄk fehĂ©r rĂ©szĂ©t felkarikĂĄzzuk Ă©s kevĂ©s vĂ­zben vagy gƑz felett 4-5 perc alatt megpĂĄroljuk, mĂ­g megpuhul, de nem barnul meg.

    Ne fƑzd tĂșl a pĂłrĂ©hagymĂĄt – Ă©pp csak puhuljon meg, Ă­gy megƑrzi az enyhĂ©n Ă©deskĂ©s aromĂĄjĂĄt.

    2

    A napraforgĂłmagot egy szĂĄraz serpenyƑben 2-3 perc alatt megpirĂ­tjuk, gyakran kevergetve, hogy enyhĂ©n aranybarna szĂ­nt kapjon.

    Amint a magok illatozni kezdenek Ă©s pattogni hallod Ƒket, kĂ©szen is vannak – ne hagyd tovĂĄbb pirulni, mert megkeseredhetnek.

    3

    A pĂĄrolt pĂłrĂ©hagymĂĄt, pirĂ­tott magokat, fokhagymĂĄt, citromlevet, sĂłt, borsot Ă©s az olĂ­vaolaj felĂ©t aprĂ­tĂłgĂ©pbe tesszĂŒk, majd simĂĄra turmixoljuk.

    A turmixolĂĄst szakaszosan vĂ©gezd, hogy az olaj ne melegedjen tĂșl – Ă­gy friss marad az Ă­z!

    4

    Fokozatosan adagoljuk hozzĂĄ a maradĂ©k olĂ­vaolajat, amĂ­g krĂ©mes ĂĄllagĂș pestĂłt kapunk. KĂłstolĂĄs utĂĄn Ă­zesĂ­tjĂŒk, ha szĂŒksĂ©ges.

    Ha sƱrƱnek talĂĄlod, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kevĂ©s citromlevet vagy olĂ­vaolajat – Ă­gy könnyebben kenhetƑvĂ© vĂĄlik.

    5

    A kĂ©sz pestĂłt steril, zĂĄrhatĂł ĂŒvegbe töltjĂŒk, hƱtƑben 1 hĂ©tig elĂĄll. HasznĂĄlhatĂł tĂ©sztĂĄkhoz, szendvicsekhez vagy mĂĄrtogatĂłskĂ©nt.

    Minden hasznĂĄlat utĂĄn simĂ­tsd el a felszĂ­nĂ©t Ă©s önts rĂĄ vĂ©kony rĂ©teg olĂ­vaolajat – Ă­gy tovĂĄbb friss marad!