Póréhagymås zöldségburger buciban, friss salåtåval és zöldségpogåcsåval tålalva

Prebiotikus póréhagymå-zöldségburger

A hamburger fogalma rĂ©gĂłta jelen van az Ă©tkezĂ©si kultĂșrĂĄnkban, ĂĄm a modern reformkonyha Ășj irĂĄnyt mutat – a növĂ©nyi alapĂș, prebiotikus vĂĄltozatokkal. Ez a pĂłrĂ©hagymĂĄs zöldsĂ©gburger a klasszikus Ă­zvilĂĄgot ötvözi az egĂ©szsĂ©ges összetevƑkkel: rostban gazdag csicseriborsĂł, friss sĂĄrgarĂ©pa Ă©s cukkini adjĂĄk a laktatĂł, mĂ©gis könnyed pogĂĄcsa alapjĂĄt. A pĂłrĂ©hagyma kellemes Ă©dessĂ©get visz az Ă­zbe, amit a fokhagyma Ă©s kömĂ©ny remekĂŒl kiegĂ©szĂ­t. Ahogy a burger sĂŒl a sĂŒtƑben, ropogĂłs kĂ©reg alakul ki, belĂŒl pedig szaftos marad – tökĂ©letes ĂĄllag Ă©s Ă­zharmĂłnia. Ez a recept tökĂ©letes alternatĂ­va hĂșsmentes napokra, barĂĄti grillezĂ©sre vagy akĂĄr ebĂ©dre is, amikor valami tĂĄplĂĄlĂłra Ă©s kĂŒlönlegesre vĂĄgyunk.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
760 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 1 db PĂłrĂ©hagyma
⭕ 1 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 1 db Cukkini
⭕ 200 g FƑtt csicseriborsó
⭕ 50 g Teljes kiƑrlĂ©sƱ zsemlemorzsa
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 0.5 tk. Ɛrölt kömĂ©ny
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.25 tk. Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A pĂłrĂ©hagymĂĄt felkarikĂĄzzuk, a sĂĄrgarĂ©pĂĄt Ă©s cukkinit lereszeljĂŒk, majd kevĂ©s olĂ­vaolajon serpenyƑben 5-6 perc alatt megpĂĄroljuk Ƒket.

    ReszelĂ©s utĂĄn a cukkinit sĂłzd meg Ă©s hagyd 5 percig ĂĄllni, majd nyomkodd ki – Ă­gy nem ĂĄztatja el a masszĂĄt.

    2

    A fƑtt csicseriborsĂłt villĂĄval vagy aprĂ­tĂłgĂ©ppel pĂ©pesĂ­tjĂŒk. HozzĂĄadjuk a pĂĄrolt zöldsĂ©geket, zsemlemorzsĂĄt, ĂĄttört fokhagymĂĄt, fƱszereket Ă©s alaposan összedolgozzuk.

    Ha tĂșl nedves a keverĂ©k, adj mĂ©g zsemlemorzsĂĄt; ha tĂșl szĂĄraz, egy kevĂ©s olĂ­vaolajat vagy vizet.

    3

    A masszĂĄbĂłl 4 egyforma mĂ©retƱ pogĂĄcsĂĄt formĂĄzunk. Egy tepsit kibĂ©lelĂŒnk sĂŒtƑpapĂ­rral, Ă©s a pogĂĄcsĂĄkat elhelyezzĂŒk rajta.

    A pogĂĄcsĂĄk tetejĂ©t enyhĂ©n lapĂ­tsd le, hogy egyenletesen ĂĄtsĂŒljenek.

    4

    ElƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 180°C-on 25-30 percig sĂŒtjĂŒk, fĂ©lidƑben Ăłvatosan megfordĂ­tva, hogy mindkĂ©t oldaluk aranybarna legyen.

    A megfordítåst óvatosan spatulåval végezd, mert a zöldségpogåcsåk kezdetben még lågyak lehetnek.

    5

    A kĂ©sz zöldsĂ©gburgereket teljes kiƑrlĂ©sƱ buciba tĂ©ve, friss salĂĄtĂĄval Ă©s szĂłszokkal tĂĄlaljuk.

    Tålalåshoz hasznålj hummuszt, joghurtos szószt vagy póréhagymås pestót a még intenzívebb ízért.