A póréhagymát felkarikázzuk, a sárgarépát és cukkinit lereszeljük, majd kevés olívaolajon serpenyőben 5-6 perc alatt megpároljuk őket.
Reszelés után a cukkinit sózd meg és hagyd 5 percig állni, majd nyomkodd ki – így nem áztatja el a masszát.
A főtt csicseriborsót villával vagy aprítógéppel pépesítjük. Hozzáadjuk a párolt zöldségeket, zsemlemorzsát, áttört fokhagymát, fűszereket és alaposan összedolgozzuk.
Ha túl nedves a keverék, adj még zsemlemorzsát; ha túl száraz, egy kevés olívaolajat vagy vizet.
A masszából 4 egyforma méretű pogácsát formázunk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a pogácsákat elhelyezzük rajta.
A pogácsák tetejét enyhén lapítsd le, hogy egyenletesen átsüljenek.
Előmelegített sütőben 180°C-on 25-30 percig sütjük, félidőben óvatosan megfordítva, hogy mindkét oldaluk aranybarna legyen.
A megfordítást óvatosan spatulával végezd, mert a zöldségpogácsák kezdetben még lágyak lehetnek.
A kész zöldségburgereket teljes kiőrlésű buciba téve, friss salátával és szószokkal tálaljuk.
Tálaláshoz használj hummuszt, joghurtos szószt vagy póréhagymás pestót a még intenzívebb ízért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.