Prebiotikus pĂłrĂ©hagymĂĄs-alma sĂŒtemĂ©ny, aranybarna sĂŒtemĂ©ny szeletelve

Prebiotikus pĂłrĂ©hagymĂĄs-alma sĂŒtemĂ©ny

A pĂłrĂ©hagymĂĄs-alma sĂŒtemĂ©ny egy kĂŒlönleges magyar Ă©dessĂ©g, amely a hagyomĂĄnyos sĂŒtemĂ©nyeket ötvözi egy egĂ©szsĂ©ges, prebiotikus vĂĄltozattal. A pĂłrĂ©hagyma enyhĂ©n fƱszeres Ă­ze tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti az alma Ă©des, friss Ă­zĂ©t. A teljes kiƑrlĂ©sƱ liszt Ă©s a friss alapanyagok hozzĂĄadĂĄsĂĄval egy igazĂĄn tĂĄplĂĄlĂł Ă©dessĂ©g szĂŒletik, amely nemcsak finom, hanem az emĂ©sztĂ©st is segĂ­ti.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 1 szĂĄl PĂłrĂ©hagyma
⭕ 2 db Alma
⭕ 200 g Teljes kiƑrlĂ©sƱ liszt
⭕ 1 cs. ÉlesztƑ
⭕ 150 ml Friss tej
⭕ 50 g Cukor
⭕ 2 db Tojás
⭕ 1 tk. SĂŒtƑpor
⭕ 1 cs. Vaníliás cukor
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 csipet Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A pĂłrĂ©hagymĂĄt vĂĄgjuk fel aprĂł karikĂĄkra, az almĂĄkat hĂĄmozzuk meg, majd reszeljĂŒk le Ƒket.

    Az alma reszelĂ©se segĂ­t, hogy jobban beleolvadjon a sĂŒtemĂ©ny tĂ©sztĂĄjĂĄba, Ă©s nem lesz tĂșl nagy a darabos ĂĄllag.

    2

    A tejben oldjuk fel a cukrot Ă©s az Ă©lesztƑt, majd hagyjuk ĂĄllni 5-10 percig, amĂ­g az Ă©lesztƑ felfut.

    A felfuttatĂĄs elƑtt gyƑzƑdjĂŒnk meg rĂłla, hogy a tej nem tĂșl forrĂł, hogy az Ă©lesztƑ ne pusztuljon el.

    3

    Egy tĂĄlban keverjĂŒk össze a teljes kiƑrlĂ©sƱ lisztet, sĂŒtƑport, vanĂ­liĂĄs cukrot Ă©s egy csipet sĂłt.

    A teljes kiƑrlĂ©sƱ liszt gazdag prebiotikumokban, amelyek segĂ­tik a bĂ©lflĂłra egĂ©szsĂ©gĂ©nek megƑrzĂ©sĂ©t.

    4

    A lisztkeverĂ©khez adjuk hozzĂĄ a felvert tojĂĄsokat, az olĂ­vaolajat, Ă©s a felfuttatott Ă©lesztƑt. KeverjĂŒk össze, hogy egy sima tĂ©sztĂĄt kapjunk.

    Ne keverjĂŒk tĂșl sokĂĄig, hogy a tĂ©szta ne legyen tĂșl kemĂ©ny.

    5

    Adjuk hozzĂĄ a reszelt almĂĄt Ă©s az aprĂłra vĂĄgott pĂłrĂ©hagymĂĄt, majd Ăłvatosan keverjĂŒk össze, hogy egyenletesen eloszoljanak.

    Ha szeretnénk, egy csipet fahéjat is adhatunk hozzå, hogy fokozza az alma ízét.

    6

    A tĂ©sztĂĄt öntsĂŒk egy sĂŒtƑformĂĄba, amelyet elƑzƑleg olĂ­vaolajjal kikentĂŒnk vagy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©leltĂŒnk.

    Ha biztosra akarunk menni, a formĂĄt lisztezhetjĂŒk is, hogy könnyebben ki tudjuk venni a sĂŒtemĂ©nyt.

    7

    SĂŒssĂŒk elƑmelegĂ­tett 180°C-os sĂŒtƑben 35-40 percig, amĂ­g a sĂŒtemĂ©ny szĂ©p aranybarna nem lesz Ă©s a tƱprĂłba is sikeres.

    A sĂŒtemĂ©ny akkor van kĂ©sz, ha a közepĂ©be szĂșrt tƱt tisztĂĄn hĂșzzuk ki, anĂ©lkĂŒl, hogy ragadna rĂĄ a tĂ©szta.