A póréhagymát alaposan tisztítsd meg, és vágd félkarikákra. A fokhagymát zúzd össze.
A póréhagymát a zöld részével együtt is felhasználhatod, mivel az is tele van hasznos tápanyagokkal.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a póréhagymát és fokhagymát. Párold 5-7 percig, amíg a hagyma megpuhul.
A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért folyamatosan keverd, hogy ne karamellizálódjon.
Add hozzá a rizstejszínt és a zöldségalaplevet. Keverd jól össze, és főzd alacsony lángon 5-7 percig.
Ha túl sűrű a mártás, egy kis vízzel hígíthatod.
A mártásba facsard bele a citromlevet, és ízesítsd sóval és fekete borssal.
A citrom frissességet ad a mártásnak, így a túlságosan krémes ízt ellensúlyozza.
Tálald a mártást friss petrezselyemmel díszítve. Kiváló köretként vagy szószként is használhatod.
A petrezselyem friss, enyhe íze kiemeli a fokhagyma és póréhagyma gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.