Póréhagymás-fokhagymás mártás, friss petrezselyem díszítéssel tálalva

Prebiotikus póréhagymás-fokhagymás mártás

A póréhagymás-fokhagymás mártás egy egyszerű és tápláló étel, amely különféle fogásokhoz tökéletes kiegészítő. A póréhagyma és fokhagyma egyaránt gazdag prebiotikumokban, így támogatja az emésztést, miközben remek ízeket ad a mártásnak. A rizstejszín finom krémessé teszi, miközben tejmentes marad, így vegetáriánusok és vegánok számára is ideális választás. Ez a mártás ideális kiegészítője a tésztáknak, köreteknek vagy grillezett zöldségeknek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Póréhagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
150 ml Rizstejszín
100 ml Zöldségalaplé
1 tk. Citromlé
10 g Friss petrezselyem
1 csipet
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát alaposan tisztítsd meg, és vágd félkarikákra. A fokhagymát zúzd össze.

    A póréhagymát a zöld részével együtt is felhasználhatod, mivel az is tele van hasznos tápanyagokkal.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a póréhagymát és fokhagymát. Párold 5-7 percig, amíg a hagyma megpuhul.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért folyamatosan keverd, hogy ne karamellizálódjon.

    3

    Add hozzá a rizstejszínt és a zöldségalaplevet. Keverd jól össze, és főzd alacsony lángon 5-7 percig.

    Ha túl sűrű a mártás, egy kis vízzel hígíthatod.

    4

    A mártásba facsard bele a citromlevet, és ízesítsd sóval és fekete borssal.

    A citrom frissességet ad a mártásnak, így a túlságosan krémes ízt ellensúlyozza.

    5

    Tálald a mártást friss petrezselyemmel díszítve. Kiváló köretként vagy szószként is használhatod.

    A petrezselyem friss, enyhe íze kiemeli a fokhagyma és póréhagyma gazdag ízét.