Póréhagymås-fokhagymås mårtås, friss petrezselyem díszítéssel tålalva

Prebiotikus póréhagymås-fokhagymås mårtås

A pĂłrĂ©hagymĂĄs-fokhagymĂĄs mĂĄrtĂĄs egy egyszerƱ Ă©s tĂĄplĂĄlĂł Ă©tel, amely kĂŒlönfĂ©le fogĂĄsokhoz tökĂ©letes kiegĂ©szĂ­tƑ. A pĂłrĂ©hagyma Ă©s fokhagyma egyarĂĄnt gazdag prebiotikumokban, Ă­gy tĂĄmogatja az emĂ©sztĂ©st, miközben remek Ă­zeket ad a mĂĄrtĂĄsnak. A rizstejszĂ­n finom krĂ©messĂ© teszi, miközben tejmentes marad, Ă­gy vegetĂĄriĂĄnusok Ă©s vegĂĄnok szĂĄmĂĄra is ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs. Ez a mĂĄrtĂĄs ideĂĄlis kiegĂ©szĂ­tƑje a tĂ©sztĂĄknak, köreteknek vagy grillezett zöldsĂ©geknek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 2 db PĂłrĂ©hagyma
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 150 ml Rizstejszín
⭕ 100 ml ZöldsĂ©galaplĂ©
⭕ 1 tk. CitromlĂ©
⭕ 10 g Friss petrezselyem
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A pĂłrĂ©hagymĂĄt alaposan tisztĂ­tsd meg, Ă©s vĂĄgd fĂ©lkarikĂĄkra. A fokhagymĂĄt zĂșzd össze.

    A pĂłrĂ©hagymĂĄt a zöld rĂ©szĂ©vel egyĂŒtt is felhasznĂĄlhatod, mivel az is tele van hasznos tĂĄpanyagokkal.

    2

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, majd add hozzĂĄ a pĂłrĂ©hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt. PĂĄrold 5-7 percig, amĂ­g a hagyma megpuhul.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért folyamatosan keverd, hogy ne karamellizålódjon.

    3

    Add hozzĂĄ a rizstejszĂ­nt Ă©s a zöldsĂ©galaplevet. Keverd jĂłl össze, Ă©s fƑzd alacsony lĂĄngon 5-7 percig.

    Ha tĂșl sƱrƱ a mĂĄrtĂĄs, egy kis vĂ­zzel hĂ­gĂ­thatod.

    4

    A mårtåsba facsard bele a citromlevet, és ízesítsd sóval és fekete borssal.

    A citrom frissessĂ©get ad a mĂĄrtĂĄsnak, Ă­gy a tĂșlsĂĄgosan krĂ©mes Ă­zt ellensĂșlyozza.

    5

    Tålald a mårtåst friss petrezselyemmel díszítve. Kivåló köretként vagy szószként is hasznålhatod.

    A petrezselyem friss, enyhe íze kiemeli a fokhagyma és póréhagyma gazdag ízét.