Prebiotikus póréhagymás házi pörkölt tálalva friss petrezselyemmel

Prebiotikus póréhagymás házi pörkölt

A pörkölt egy tradicionális magyar étel, amely a gazdag ízekről és a lassú főzésről híres. Az eredeti recept lencsével és zöldségekkel készült, és a póréhagyma a szerves részét képezi. A prebiotikus étel jellegének megfelelően, a póréhagyma és a lencse tökéletesen kiegészítik egymást, miközben elősegítik a bélflóra működését.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 szál Póréhagyma
2 db Sárgarépa
4 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
2 ek. Olívaolaj
200 g Lencse
1 db Paprika
0.5 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Bors
500 ml Zöldség alaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát vágd fel karikákra, a sárgarépát és a paprikát pedig apró kockákra. A fokhagymát apróra vágd.

    A póréhagyma alsó részét érdemes alaposan megtisztítani, mivel homokos lehet.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd az olívaolajat, és add hozzá a póréhagymát, fokhagymát, paprikát, majd pirítsd őket 5-7 percig, amíg a póréhagyma megpuhul.

    A póréhagyma és fokhagyma alapú pirítás segít a gazdag ízek kialakulásában.

    3

    A sárgarépát és a paradicsomot is add hozzá, majd főzd tovább 5 percig.

    A paradicsom hozzáadása segít a pörkölt szaftosabbá tételében, miközben friss ízt ad.

    4

    Add hozzá a köményt, sót és borsot, majd keverd össze az egészet.

    A kömény csodás ízt ad a pörköltnek, próbáld meg kóstolni és szükség szerint szabályozni a fűszerezést.

    5

    Öntsd hozzá a zöldség alaplevet, és tedd bele a lencsét is. Főzd lassú tűzön 25-30 percig, amíg a lencse megpuhul.

    A lencse könnyen fő, de ügyelj arra, hogy ne főzd túl, mert akkor széteshet.

    6

    Miután a lencse megpuhult, tálald forrón, friss petrezselyemmel díszítve.

    A friss petrezselyem segít kiemelni az ízeket és egy kis frissességet ad a pörköltnek.