A póréhagymát vágd fel karikákra, a sárgarépát és a paprikát pedig apró kockákra. A fokhagymát apróra vágd.
A póréhagyma alsó részét érdemes alaposan megtisztítani, mivel homokos lehet.
Egy nagy lábasban hevítsd az olívaolajat, és add hozzá a póréhagymát, fokhagymát, paprikát, majd pirítsd őket 5-7 percig, amíg a póréhagyma megpuhul.
A póréhagyma és fokhagyma alapú pirítás segít a gazdag ízek kialakulásában.
A sárgarépát és a paradicsomot is add hozzá, majd főzd tovább 5 percig.
A paradicsom hozzáadása segít a pörkölt szaftosabbá tételében, miközben friss ízt ad.
Add hozzá a köményt, sót és borsot, majd keverd össze az egészet.
A kömény csodás ízt ad a pörköltnek, próbáld meg kóstolni és szükség szerint szabályozni a fűszerezést.
Öntsd hozzá a zöldség alaplevet, és tedd bele a lencsét is. Főzd lassú tűzön 25-30 percig, amíg a lencse megpuhul.
A lencse könnyen fő, de ügyelj arra, hogy ne főzd túl, mert akkor széteshet.
Miután a lencse megpuhult, tálald forrón, friss petrezselyemmel díszítve.
A friss petrezselyem segít kiemelni az ízeket és egy kis frissességet ad a pörköltnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.