A pitetésztához a lisztet, szilárd kókuszolajat, vizet és sót gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 20 percre.
A tésztát ne gyúrd túl sokáig, mert akkor morzsálódó lesz – épphogy összeálljon!
Közben a póréhagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk, a fokhagymát szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben, kevés olívaolajon 5-6 percig pároljuk őket, míg megpuhulnak.
A póréhagymát alacsony lángon, lassan párold, így lesz igazán édes és krémes.
Hozzáöntjük a kókusztejet, megszórjuk szerecsendióval, borssal, majd 5 percig kis lángon főzzük, hogy kissé besűrűsödjön.
A sűrűbb textúrához hagyd a kókusztejes keveréket fedő nélkül főni, hogy a nedvesség elpárologjon.
A pitetésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, piteformába igazítjuk, majd villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 180°C-on 10 percig elősütjük.
Süsd elő a tésztát, hogy ne ázzon el a töltelék alatt – használj nehezéket, pl. száraz babot!
A félig sült tésztába öntjük a póréhagymás-fokhagymás keveréket, és további 20 percig sütjük, míg a teteje aranybarna lesz.
A pite tetejét sütés után 5 percig pihentesd, így könnyebb lesz szeletelni és szebben tartja a formáját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.