KrĂ©mes pĂłrĂ©hagymĂĄs-fokhagymĂĄs pite szeletek aranybarnĂĄra sĂŒtve, vilĂĄgos tĂĄnyĂ©ron tĂĄlalva

Prebiotikus póréhagymås-krémes fokhagymås pite

A sĂłs pitĂ©k Ă©vszĂĄzadok Ăłta a paraszti Ă©s vĂĄrosi konyhĂĄk alapĂ©telei – egyszerƱ tĂ©sztĂĄs fogĂĄsok, amelyek sokfĂ©le zöldsĂ©ggel Ă©s töltelĂ©kkel gazdagĂ­thatĂłk. Ez a modern, prebiotikus vĂĄltozat a pĂłrĂ©hagyma Ă©s fokhagyma kombinĂĄciĂłjĂĄra Ă©pĂŒl, amely nemcsak mĂ©ly Ă©s karakteres Ă­zt ad, hanem az emĂ©sztĂ©s tĂĄmogatĂĄsĂĄban is fontos szerepet jĂĄtszik. A kĂłkusztejes krĂ©m selymessĂ© Ă©s kĂŒlönlegessĂ© teszi a töltelĂ©ket, mĂ­g a teljes kiƑrlĂ©sƱ tĂ©szta rostokban gazdag Ă©s laktatĂł. Ahogy a pite sĂŒl a sĂŒtƑben, a fokhagyma Ă©s pĂłrĂ©hagyma illata megtölti a konyhĂĄt, felidĂ©zve a hĂĄzias konyha melegsĂ©gĂ©t. Ez az Ă©tel tökĂ©letes egy kiadĂłs hĂ©tköznapi vacsorĂĄra vagy akĂĄr egy könnyed vendĂ©gvĂĄrĂł fogĂĄsnak is.

ElƑkĂ©szĂŒlet 25 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 55 perc
1120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 250 g Teljes kiƑrlĂ©sƱ liszt
⭕ 100 g Kókuszolaj (szilárd)
⭕ 50 ml Víz
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 2 db PĂłrĂ©hagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 200 ml Kókusztej
⭕ 0.25 tk. Ɛrölt szerecsendiĂł
⭕ 0.25 tk. Ɛrölt bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A pitetĂ©sztĂĄhoz a lisztet, szilĂĄrd kĂłkuszolajat, vizet Ă©s sĂłt gyors mozdulatokkal összegyĂșrjuk. A tĂ©sztĂĄt fĂłliĂĄba csomagolva hƱtƑbe tesszĂŒk 20 percre.

    A tĂ©sztĂĄt ne gyĂșrd tĂșl sokĂĄig, mert akkor morzsĂĄlĂłdĂł lesz – Ă©pphogy összeĂĄlljon!

    2

    Közben a pĂłrĂ©hagymĂĄt megtisztĂ­tjuk Ă©s karikĂĄkra vĂĄgjuk, a fokhagymĂĄt szeletekre vĂĄgjuk. Egy serpenyƑben, kevĂ©s olĂ­vaolajon 5-6 percig pĂĄroljuk Ƒket, mĂ­g megpuhulnak.

    A póréhagymåt alacsony långon, lassan pårold, így lesz igazån édes és krémes.

    3

    HozzåöntjĂŒk a kĂłkusztejet, megszĂłrjuk szerecsendiĂłval, borssal, majd 5 percig kis lĂĄngon fƑzzĂŒk, hogy kissĂ© besƱrƱsödjön.

    A sƱrƱbb textĂșrĂĄhoz hagyd a kĂłkusztejes keverĂ©ket fedƑ nĂ©lkĂŒl fƑni, hogy a nedvessĂ©g elpĂĄrologjon.

    4

    A pitetĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten kinyĂșjtjuk, piteformĂĄba igazĂ­tjuk, majd villĂĄval megszurkĂĄljuk. ElƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 180°C-on 10 percig elƑsĂŒtjĂŒk.

    SĂŒsd elƑ a tĂ©sztĂĄt, hogy ne ĂĄzzon el a töltelĂ©k alatt – hasznĂĄlj nehezĂ©ket, pl. szĂĄraz babot!

    5

    A fĂ©lig sĂŒlt tĂ©sztĂĄba öntjĂŒk a pĂłrĂ©hagymĂĄs-fokhagymĂĄs keverĂ©ket, Ă©s tovĂĄbbi 20 percig sĂŒtjĂŒk, mĂ­g a teteje aranybarna lesz.

    A pite tetejĂ©t sĂŒtĂ©s utĂĄn 5 percig pihentesd, Ă­gy könnyebb lesz szeletelni Ă©s szebben tartja a formĂĄjĂĄt.