A póréhagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. A kaliforniai paprikát megmossuk, kicsumázzuk és vékony csíkokra szeleteljük. A fokhagymát áttörjük.
A paprika könnyebb szeleteléséhez először hosszában vágd félbe, majd vágd ki a magházat, így nem csúszik el vágás közben.
Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, hozzáadjuk a póréhagymát és fokhagymát, és 4-5 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a paprikát, és további 5 percig sütjük.
A paprikát közepes lángon pirítsd, hogy enyhén karamellizálódjon – ez mélyebb ízt ad az ételnek.
Hozzákeverjük az őrölt fűszerpaprikát, sót, borsot, majd felöntjük a kókusztejjel. Lassú tűzön 5-6 percig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön.
A fűszerpaprikát csak akkor add hozzá, ha már kevered benne a zöldségeket, nehogy megégjen a zsiradékon.
Egy hőálló tál aljára egy réteg főtt rizst terítünk, rákanalazzuk a póréhagymás-paprikás ragut, majd újra rizs és újra ragu következik. A tetejére ragu kerüljön.
A rétegezést egyenletesen végezd, így minden falatban lesz rizs és zöldség is – ez javítja a textúra élményt.
A rakott ételt 180°C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd 5 percet pihentetjük. Melegen tálaljuk.
A pihentetés során a nedvesség jobban eloszlik az ételben – így könnyebben szeletelhető lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.