Prebiotikus póréhagymás-sült gomba tálalva

Prebiotikus póréhagymás-sült gomba

A póréhagymás-sült gomba egy egyszerű, de tápláló étel, amely a mediterrán konyha egyik alapvető fogása. A gomba gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, míg a póréhagyma enyhén édes és finom ízt ad az ételnek. A fokhagyma és a petrezselyem frissessége pedig kiemeli az ízeket. Ez az étel ideális választás vegetáriánusoknak és azoknak, akik könnyű, de tápláló ételt keresnek. A prebiotikus hatása miatt különösen jótékony a bélflórára, és segít fenntartani az emésztés egészségét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Póréhagyma
400 g Gomba
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csipet Fűszernövények (oregano, bazsalikom)
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát tisztítsd meg, és vágd fel vékony karikákra.

    A póréhagyma legfinomabb része a fehér része, de a zöld részt is felhasználhatod egy leveshez vagy más ételhez.

    2

    A gombát tisztítsd meg, és vágd fel kisebb darabokra.

    A gomba gyorsan felszívja a vizet, ezért ne öblítsd túl sokáig, csak egy nedves ruhával töröld le.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a póréhagymát. Pirítsd 5-7 percig, amíg megpuhul és enyhén karamellizálódik.

    A póréhagyma gyorsan megpuhul, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.

    4

    Add hozzá a felvágott gombát, és pirítsd 5-7 percig, amíg megpuhul és enyhén megpirul.

    Ha túl sok lé keletkezik a gombából, öntsd le, hogy ne ázzon el, és megőrizze ropogós textúráját.

    5

    A fokhagymát zúzd össze, és add hozzá a gombás-póréhagymás keverékhez. Fűszerezd sóval, borssal, és szórd meg fűszernövényekkel. Pirítsd még 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A fokhagyma illata fokozza a keverék ízét, így ne hagyd ki!

    6

    Tálald melegen, friss petrezselyemmel díszítve.

    A petrezselyem nemcsak szép színt ad, hanem frissességet is, ami remekül illik a póréhagymás és gombás ételhez.