A póréhagymát tisztítsd meg, és vágd fel vékony karikákra.
A póréhagyma legfinomabb része a fehér része, de a zöld részt is felhasználhatod egy leveshez vagy más ételhez.
A gombát tisztítsd meg, és vágd fel kisebb darabokra.
A gomba gyorsan felszívja a vizet, ezért ne öblítsd túl sokáig, csak egy nedves ruhával töröld le.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a póréhagymát. Pirítsd 5-7 percig, amíg megpuhul és enyhén karamellizálódik.
A póréhagyma gyorsan megpuhul, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.
Add hozzá a felvágott gombát, és pirítsd 5-7 percig, amíg megpuhul és enyhén megpirul.
Ha túl sok lé keletkezik a gombából, öntsd le, hogy ne ázzon el, és megőrizze ropogós textúráját.
A fokhagymát zúzd össze, és add hozzá a gombás-póréhagymás keverékhez. Fűszerezd sóval, borssal, és szórd meg fűszernövényekkel. Pirítsd még 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A fokhagyma illata fokozza a keverék ízét, így ne hagyd ki!
Tálald melegen, friss petrezselyemmel díszítve.
A petrezselyem nemcsak szép színt ad, hanem frissességet is, ami remekül illik a póréhagymás és gombás ételhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.