Prebiotikus pĂłrĂ©hagymĂĄs sĂŒlt krumpli, ropogĂłsra sĂŒlt Ă©s friss fƱszerekkel dĂ­szĂ­tve

Prebiotikus pĂłrĂ©hagymĂĄs sĂŒlt krumpli

A pĂłrĂ©hagyma Ă©s a krumpli kombinĂĄciĂłja nemcsak finom, hanem rendkĂ­vĂŒl tĂĄplĂĄlĂł is. A pĂłrĂ©hagyma gazdag prebiotikumokban, amelyek segĂ­tenek a bĂ©lflĂłra egĂ©szsĂ©gĂ©nek fenntartĂĄsĂĄban. Ez a recept egy igazi hĂĄzi Ă©tel, amely gyorsan Ă©s egyszerƱen elkĂ©szĂ­thetƑ, miközben hozzĂĄjĂĄrul a jĂł emĂ©sztĂ©shez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 2 szĂĄl PĂłrĂ©hagyma
⭕ 600 g Krumpli
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 ág Friss rozmaring
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Friss bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit alaposan megmossuk, hĂ©jastĂłl felkockĂĄzzuk. TegyĂŒk egy tĂĄlba.

    A krumplit lehetƑleg egyforma mĂ©retƱre vĂĄgjuk, hogy egyenletesen sĂŒljenek.

    2

    A póréhagymåt vékony karikåkra vågjuk, és a fokhagymåt is finomra aprítjuk.

    A pĂłrĂ©hagyma Ă­ze a sĂŒtĂ©s közben lĂĄgyabbĂĄ vĂĄlik, de a fokhagyma erƑsebb Ă­zt ad, Ă­gy Ă©rdemes finoman adagolni.

    3

    Egy serpenyƑben, olĂ­vaolajon közepes hƑfokon, kezdjĂŒk el pirĂ­tani a pĂłrĂ©hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt, hogy megpuhuljanak, de ne Ă©gjenek meg.

    PirĂ­tĂĄs közben figyeljĂŒnk rĂĄ, hogy a pĂłrĂ©hagyma ne karamellizĂĄlĂłdjon tĂșl, mert akkor kesernyĂ©s lesz.

    4

    A felkockĂĄzott krumplit egy tepsibe tesszĂŒk, råöntjĂŒk a pĂłrĂ©hagymĂĄs-fokhagymĂĄs keverĂ©ket, Ă©s jĂłl összekeverjĂŒk.

    A krumplira helyezett póréhagyma egyenletesen eloszlik, így minden falat ízesebb lesz.

    5

    TegyĂŒk a rozmaringot a krumplira, majd sĂłzzuk, borsozzuk, Ă©s 200°C-ra elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben sĂŒssĂŒk 30-40 percig, amĂ­g a krumpli aranybarnĂĄra sĂŒl Ă©s megpuhul.

    Ha a krumpli nem sĂŒl egyenletesen, Ă©rdemes 20 perc utĂĄn ĂĄtforgatni Ƒket, hogy minden oldala ropogĂłs legyen.

    6

    TĂĄlaljuk melegen, Ă©s friss zöldfƱszerrel dĂ­szĂ­tjĂŒk.