Prebiotikus póréhagymás sült krumpli, ropogósra sült és friss fűszerekkel díszítve

Prebiotikus póréhagymás sült krumpli

A póréhagyma és a krumpli kombinációja nemcsak finom, hanem rendkívül tápláló is. A póréhagyma gazdag prebiotikumokban, amelyek segítenek a bélflóra egészségének fenntartásában. Ez a recept egy igazi házi étel, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető, miközben hozzájárul a jó emésztéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 szál Póréhagyma
600 g Krumpli
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 ág Friss rozmaring
1 csipet
1 csipet Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit alaposan megmossuk, héjastól felkockázzuk. Tegyük egy tálba.

    A krumplit lehetőleg egyforma méretűre vágjuk, hogy egyenletesen süljenek.

    2

    A póréhagymát vékony karikákra vágjuk, és a fokhagymát is finomra aprítjuk.

    A póréhagyma íze a sütés közben lágyabbá válik, de a fokhagyma erősebb ízt ad, így érdemes finoman adagolni.

    3

    Egy serpenyőben, olívaolajon közepes hőfokon, kezdjük el pirítani a póréhagymát és a fokhagymát, hogy megpuhuljanak, de ne égjenek meg.

    Pirítás közben figyeljünk rá, hogy a póréhagyma ne karamellizálódjon túl, mert akkor kesernyés lesz.

    4

    A felkockázott krumplit egy tepsibe tesszük, ráöntjük a póréhagymás-fokhagymás keveréket, és jól összekeverjük.

    A krumplira helyezett póréhagyma egyenletesen eloszlik, így minden falat ízesebb lesz.

    5

    Tegyük a rozmaringot a krumplira, majd sózzuk, borsozzuk, és 200°C-ra előmelegített sütőben süssük 30-40 percig, amíg a krumpli aranybarnára sül és megpuhul.

    Ha a krumpli nem sül egyenletesen, érdemes 20 perc után átforgatni őket, hogy minden oldala ropogós legyen.

    6

    Tálaljuk melegen, és friss zöldfűszerrel díszítjük.