A krumplit alaposan megmossuk, héjastól felkockázzuk. Tegyük egy tálba.
A krumplit lehetőleg egyforma méretűre vágjuk, hogy egyenletesen süljenek.
A póréhagymát vékony karikákra vágjuk, és a fokhagymát is finomra aprítjuk.
A póréhagyma íze a sütés közben lágyabbá válik, de a fokhagyma erősebb ízt ad, így érdemes finoman adagolni.
Egy serpenyőben, olívaolajon közepes hőfokon, kezdjük el pirítani a póréhagymát és a fokhagymát, hogy megpuhuljanak, de ne égjenek meg.
Pirítás közben figyeljünk rá, hogy a póréhagyma ne karamellizálódjon túl, mert akkor kesernyés lesz.
A felkockázott krumplit egy tepsibe tesszük, ráöntjük a póréhagymás-fokhagymás keveréket, és jól összekeverjük.
A krumplira helyezett póréhagyma egyenletesen eloszlik, így minden falat ízesebb lesz.
Tegyük a rozmaringot a krumplira, majd sózzuk, borsozzuk, és 200°C-ra előmelegített sütőben süssük 30-40 percig, amíg a krumpli aranybarnára sül és megpuhul.
Ha a krumpli nem sül egyenletesen, érdemes 20 perc után átforgatni őket, hogy minden oldala ropogós legyen.
Tálaljuk melegen, és friss zöldfűszerrel díszítjük.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.