Prebiotikus póréhagymás zöldségleves, gazdag zöldségekkel és krémes kókuszkrémmel tálalva.

Prebiotikus póréhagymás zöldségleves

A prebiotikus póréhagymás zöldségleves egy tápláló és ínycsiklandó étel, amely támogatja a bélflóra egészségét a benne található rostok és tápanyagok révén. A levesben szereplő póréhagyma és káposzta gazdag prebiotikus anyagokban, amelyek segítik a bélbaktériumok működését. A kókuszkrém és a zöldségek egyesítése krémes, gazdag ízélményt ad, miközben a tápanyagokban gazdag étel friss és tápláló hatást biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Póréhagyma
2 db Sárgarépa
200 g Fehér káposzta
100 g Zöldborsó
2 gerezd Fokhagyma
1 l Zöldségleves alaplé
100 ml Kókuszkrém
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát, sárgarépát és fokhagymát alaposan mosd meg, majd apróra vágd őket.

    A póréhagymát vágd vékony karikákra, hogy gyorsabban megpuhuljon.

    2

    Egy nagy lábasban melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a póréhagymát és fokhagymát. Pirítsd 2-3 percig, amíg megpuhulnak.

    A póréhagyma íze édesebb, ha először pirítod, így mélyebb ízeket kap a leves.

    3

    Add hozzá a felkockázott sárgarépát és a reszelt fehér káposztát, majd keverd össze. Főzd 5 percig.

    A káposzta extra rostot ad a leveshez, így segít a bélflóra egészségének fenntartásában.

    4

    Öntsd hozzá a zöldségleves alaplevet és a zöldborsót. Főzd 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ha szeretnéd, fűszerezheted egy csipet kurkumával vagy gyömbérrel is, hogy még gazdagabb ízt kapjon.

    5

    A leves főzésének végén add hozzá a kókuszkrémet, sót és borsot, majd főzd további 5 percig.

    A kókuszkrém krémességet és enyhe édességet ad a levesnek, miközben segíti a prebiotikus hatást.

    6

    Tálalás előtt alaposan keverd át, és ízlés szerint még egy kicsit sózd, ha szükséges.

    A friss zöldfűszerek, mint a petrezselyem, jól illenek a leveshez, de azok is ízesíthetik, akik szeretik a fűszeres ízeket.