A póréhagymát alaposan mosd meg, és vágd fel vékony karikákra. Az almát hámozd meg, és vágd kis kockákra.
A póréhagyma alapos megmosása fontos, mert a rétegei között homokos szennyeződések is lehetnek.
A fokhagymát hámozd meg, és aprítsd fel. Egy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg a fokhagymát, majd add hozzá a póréhagymát, és párold meg.
A fokhagymát ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert könnyen megéghet, és keserűvé válhat.
Amikor a póréhagyma már megpuhult, add hozzá az almát, a kakukkfüvet, a sót, a borsot, és párold további 5 percig.
Az alma íze különleges frissességet ad a pitének, és a póréhagyma édesebb lesz tőle.
A pitéhez való tésztát készítsd el a teljes kiőrlésű lisztből, vízből, és egy csipet sóból. Gyúrd össze, majd pihentesd 15 percig.
Ha a tészta túl ragacsos lenne, adj hozzá egy kis extra lisztet, hogy könnyen formázható legyen.
A pihenő tésztát nyújtsd ki, és helyezd egy piteformába. Töltsd meg a póréhagymás-almás keverékkel.
A tészta széleit hajtsd vissza, hogy szép kis pereme legyen a pitének.
A tetejét kend meg felvert tojással, majd süsd 180°C-on 25-30 percig, amíg a tészta szép aranybarna nem lesz.
A tojás a tészta tetején szép fényt ad, és ropogósra sül.
Tálald a pitét melegen, friss petrezselyemmel díszítve.
A petrezselyem frissessége kiemeli a pite fűszeres és édes ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.