Prebiotikus póréhagymával-almával töltött pite friss petrezselyemmel

Prebiotikus póréhagymával-almával töltött pite

A prebiotikus póréhagymával-almával töltött pite egy mediterrán ihletésű étel, amely egyesíti a zöldségek és gyümölcsök előnyeit egy egészséges és ínycsiklandó fogásban. A póréhagyma és az alma kombinációja friss és egyben melegítő ízt ad, míg a teljes kiőrlésű liszt alapú tészta gazdagabb tápanyagokat biztosít. A pite a mediterrán konyhában szokásos alapanyagok felhasználásával készült, de könnyen hozzáadhatunk helyi variációkat is. Technikai tipp: Ha szeretnél egy extra ízt adni a pitének, használj egy csipetnyi szerecsendiót az almás töltelékhez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 szál Póréhagyma
3 db Alma
250 g Teljes kiőrlésű liszt
100 ml Víz
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 tk. Kakukkfű
1 csokor Friss petrezselyem
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát alaposan mosd meg, és vágd fel vékony karikákra. Az almát hámozd meg, és vágd kis kockákra.

    A póréhagyma alapos megmosása fontos, mert a rétegei között homokos szennyeződések is lehetnek.

    2

    A fokhagymát hámozd meg, és aprítsd fel. Egy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg a fokhagymát, majd add hozzá a póréhagymát, és párold meg.

    A fokhagymát ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert könnyen megéghet, és keserűvé válhat.

    3

    Amikor a póréhagyma már megpuhult, add hozzá az almát, a kakukkfüvet, a sót, a borsot, és párold további 5 percig.

    Az alma íze különleges frissességet ad a pitének, és a póréhagyma édesebb lesz tőle.

    4

    A pitéhez való tésztát készítsd el a teljes kiőrlésű lisztből, vízből, és egy csipet sóból. Gyúrd össze, majd pihentesd 15 percig.

    Ha a tészta túl ragacsos lenne, adj hozzá egy kis extra lisztet, hogy könnyen formázható legyen.

    5

    A pihenő tésztát nyújtsd ki, és helyezd egy piteformába. Töltsd meg a póréhagymás-almás keverékkel.

    A tészta széleit hajtsd vissza, hogy szép kis pereme legyen a pitének.

    6

    A tetejét kend meg felvert tojással, majd süsd 180°C-on 25-30 percig, amíg a tészta szép aranybarna nem lesz.

    A tojás a tészta tetején szép fényt ad, és ropogósra sül.

    7

    Tálald a pitét melegen, friss petrezselyemmel díszítve.

    A petrezselyem frissessége kiemeli a pite fűszeres és édes ízét.