A spárga fás végeit vágd le, a szárakat forrásban lévő sós vízben 3-4 percig blansírozd, majd azonnal hűtsd le hideg vízben.
A hideg vizes fürdő megállítja a főzést és megőrzi a spárga élénk zöld színét.
A főtt tojásokat hámozd meg, majd vágd negyedekre. A lilahagymát vékony szeletekre vágd, a rukkolát öblítsd le és szárítsd meg.
A tojás könnyebben hámozható, ha főzés után jeges vízbe teszed néhány percre.
Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, citromlevet, sót és borsot. Ez lesz az öntet.
Az öntetet előre is elkészítheted, így még jobban összeérnek az ízek.
Add hozzá a spárgát, rukkolát és lilahagymát az öntethez, és óvatosan forgasd össze, hogy minden hozzávalót bevonjon.
Használj kézzel vagy két kanállal való forgatást, hogy a levelek ne törjenek.
Végül tedd a tojáscikkeket a saláta tetejére, majd azonnal tálald.
Tálalás előtt egy kevés extra citromlével felfrissítheted az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.