A paprikát, paradicsomot, cukkinit megmossuk, a paprikát és cukkinit karikákra, a paradicsomot nagyobb kockákra vágjuk. A póréhagymát karikázzuk, a fokhagymát áttörjük.
A paradicsom héját könnyen lehúzhatod, ha előtte forró vízbe mártod 20 másodpercre.
Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, majd megpároljuk rajta a póréhagymát 3-4 percig, ezután hozzáadjuk a fokhagymát és 30 másodpercig pirítjuk.
A póréhagymát ne süsd túl, különben elveszíti édeskés aromáját – csak üvegesedésig párold!
Hozzáadjuk a paprikát és cukkinit, megszórjuk őrölt pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, majd 5 percig pirítjuk közepes lángon, időnként megkeverve.
A fűszereket a zöldségek után add hozzá, hogy ne égjenek meg a forró olajon!
Beletesszük a paradicsomot, alacsony lángon lefedve főzzük 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak, de nem esnek szét teljesen.
A paradicsom leve elegendő nedvességet ad, de ha szükséges, adj hozzá 2-3 evőkanál vizet.
Amikor a lecsó elkészült, levesszük a tűzről, majd még melegen belekeverjük a túrót. Azonnal tálaljuk friss kenyérrel vagy magában.
A túrót ne főzd bele, csak keverd el melegen – így megőrzi krémes állagát és friss ízét!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.