Friss tĂșrĂłs zöldsĂ©ges lecsĂł tĂĄlalva, vilĂĄgos tĂĄlban, paprika, cukkini Ă©s paradicsom darabokkal

Prebiotikus tĂșrĂłs zöldsĂ©ges lecsĂł

A lecsĂł a magyar konyha egyik legismertebb Ă©s legkedveltebb nyĂĄri Ă©tele, amely egyszerƱsĂ©ge ellenĂ©re szĂĄmtalan variĂĄciĂłban elkĂ©szĂ­thetƑ. A klasszikus vĂĄltozat zsiradĂ©kon, hagymĂĄval indul, Ă©s fƑkĂ©nt paprikĂĄt Ă©s paradicsomot tartalmaz. Ebben a modern, prebiotikus vĂĄltozatban a pĂłrĂ©hagyma Ă©s a cukkini is helyet kapott, amely nemcsak Ășj textĂșrĂĄt, hanem extra rostokat is biztosĂ­t. A tĂșrĂł frissessĂ©get Ă©s fehĂ©rjĂ©t ad a fogĂĄshoz, amit a fƑzĂ©s utĂĄn, melegen Ă©rdemes belekeverni, hogy ne vĂĄljon szemcsĂ©ssĂ©. KĂ©pzeld el, ahogy a paprikĂĄs-fokhagymĂĄs illat lassan betölti a konyhĂĄt, majd az utolsĂł lĂ©pĂ©skĂ©nt hozzĂĄkevert tĂșrĂł krĂ©mesĂ­ti az egĂ©sz Ă©telt – Ă­gy vĂĄlik belƑle egy könnyƱ, mĂ©gis tĂĄplĂĄlĂł nyĂĄri fƑétel, amit akĂĄr kenyĂ©r nĂ©lkĂŒl is jóízƱen elfogyaszthatsz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
760 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 400 g Paprika (piros Ă©s zöld vegyesen)
⭕ 300 g Paradicsom
⭕ 200 g Cukkini
⭕ 1 db PĂłrĂ©hagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 200 g ZsĂ­rszegĂ©ny tĂșrĂł
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Ɛrölt pirospaprika
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A paprikĂĄt, paradicsomot, cukkinit megmossuk, a paprikĂĄt Ă©s cukkinit karikĂĄkra, a paradicsomot nagyobb kockĂĄkra vĂĄgjuk. A pĂłrĂ©hagymĂĄt karikĂĄzzuk, a fokhagymĂĄt ĂĄttörjĂŒk.

    A paradicsom hĂ©jĂĄt könnyen lehĂșzhatod, ha elƑtte forrĂł vĂ­zbe mĂĄrtod 20 mĂĄsodpercre.

    2

    Egy nagy serpenyƑben felmelegĂ­tjĂŒk az olĂ­vaolajat, majd megpĂĄroljuk rajta a pĂłrĂ©hagymĂĄt 3-4 percig, ezutĂĄn hozzĂĄadjuk a fokhagymĂĄt Ă©s 30 mĂĄsodpercig pirĂ­tjuk.

    A pĂłrĂ©hagymĂĄt ne sĂŒsd tĂșl, kĂŒlönben elveszĂ­ti Ă©deskĂ©s aromĂĄjĂĄt – csak ĂŒvegesedĂ©sig pĂĄrold!

    3

    HozzĂĄadjuk a paprikĂĄt Ă©s cukkinit, megszĂłrjuk Ƒrölt pirospaprikĂĄval, sĂłzzuk, borsozzuk, majd 5 percig pirĂ­tjuk közepes lĂĄngon, idƑnkĂ©nt megkeverve.

    A fƱszereket a zöldségek utån add hozzå, hogy ne égjenek meg a forró olajon!

    4

    BeletesszĂŒk a paradicsomot, alacsony lĂĄngon lefedve fƑzzĂŒk 10-15 percig, amĂ­g a zöldsĂ©gek megpuhulnak, de nem esnek szĂ©t teljesen.

    A paradicsom leve elegendƑ nedvessĂ©get ad, de ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ 2-3 evƑkanĂĄl vizet.

    5

    Amikor a lecsĂł elkĂ©szĂŒlt, levesszĂŒk a tƱzrƑl, majd mĂ©g melegen belekeverjĂŒk a tĂșrĂłt. Azonnal tĂĄlaljuk friss kenyĂ©rrel vagy magĂĄban.

    A tĂșrĂłt ne fƑzd bele, csak keverd el melegen – Ă­gy megƑrzi krĂ©mes ĂĄllagĂĄt Ă©s friss Ă­zĂ©t!