Prebiotikus túrós zöldséges rakott étel, frissen tálalva

Prebiotikus túrós zöldséges rakott étel

A túrós zöldséges rakott étel egy hagyományos magyar étel, amely a túró friss, krémes ízét ötvözi a fűszeres zöldségekkel. Az étel gazdag rostokban és prebiotikumokban, amelyek elősegítik az egészséges emésztést. A zöldségek és túró kombinációja nemcsak ínycsiklandó, hanem egészséges étkezés is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Túró
1 db Cukkini
2 db Sárgarépa
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 szál Zöldhagyma
150 g Kukorica
1 csokor Friss petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
2 db Tojás
100 ml Tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgarépát és a cukkinit hámozd meg, majd reszeld le finomra. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágd.

    A zöldségeket érdemes hasonló nagyságúra reszelni, hogy egyenletesen süljenek.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a vöröshagymát és fokhagymát, amíg üvegesednek.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat. Az olívaolaj segít kiemelni a zöldségek ízét.

    3

    Add hozzá a reszelt sárgarépát és cukkinit, és süsd őket pár percig, amíg enyhén megpuhulnak.

    Ha a zöldségek sok levet engednek, öntsd le róluk, hogy a rakott étel ne legyen túl vizes.

    4

    Egy tálban keverd össze a túrót, tojásokat, tejfölt, sót és borsot. Ha szükséges, egy botmixerrel pürésítheted a túrót, hogy krémesebb legyen.

    A túrót ne pürésítsd túl simára, hogy megmaradjon a textúrája, de ne legyen túl darabos sem.

    5

    A pirított zöldségeket keverd össze a túrós keverékkel. Ha szeretnéd, adj hozzá apróra vágott friss petrezselymet és zöldhagymát.

    A friss petrezselyem és zöldhagyma frissebb ízt ad az ételnek, és színt is ad a rakott ételnek.

    6

    Egy sütőformát kenj ki egy kevés olívaolajjal, majd öntsd bele a zöldséges túrókeveréket. Süsd előmelegített sütőben 180 °C-on 25-30 percig.

    A rakott ételt akkor vedd ki, amikor a teteje enyhén megpirul és az étel átsült.

    7

    Miután megsült, hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald.

    A rakott étel ízletesebb, ha hagyjuk pihenni egy kicsit, hogy az ízek jobban összeérjenek.