A barna rizst áztasd be hideg vízbe legalább 30 percre, majd szűrd le. Ezután tedd félre, míg előkészíted a zöldségeket.
Az áztatás segít a rizs gyorsabb és egyenletesebb puhulásában – ne hagyd ki ezt a lépést!
A hagymát és fokhagymát aprítsd finomra, a répát karikázd, a cukkinit kockázd fel. A zöldborsót fagyasztott állapotban is használhatod.
A zöldségeket hasonló méretűre vágd, hogy egyenletesen puhuljanak meg.
Egy mélyebb serpenyőben hevíts olívaolajat, majd dinszteld meg a hagymát és fokhagymát. Add hozzá a rizst, kevergetve pirítsd 1-2 percig, amíg kissé átlátszóvá válik.
A rizs enyhe pirítása elősegíti, hogy szebb állagú legyen a kész ételben.
Kezdd el adagolni a meleg zöldségalaplevet kanalanként a rizshez. Minden egyes adag után kevergesd, és várd meg, amíg a folyadékot beszívja, mielőtt újabb adagot öntesz hozzá.
A lassú főzés és a folyamatos keverés a krémes rizottó titka – ne siesd el!
Kb. 10 perc után add hozzá a répát, majd újabb 5 perc múlva a zöldborsót és cukkinit. Főzd tovább együtt még 10-15 percig, amíg minden megpuhul és a rizs pergős, de krémes lesz.
Ha elfogyott az alaplé, de a rizs még nem puha, használj meleg vizet a további hígításhoz.
Amikor elkészült, ízesítsd sóval, borssal, majd tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel.
Tálalás előtt lefedve hagyd 5 percig pihenni – ez segíti az ízek összeérését.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.