A lisztet, cukrot, sütőport és sót egy tálban keverd össze. Add hozzá a tojást, majd lassan öntsd hozzá a vizet. A tésztát addig gyúrd, amíg sima és rugalmas nem lesz.
A víz mennyisége függhet a liszt típusától, ha túl ragadós a tészta, adj hozzá még egy kevés lisztet.
A tésztából formázz kis hengereket, majd csavard őket körbe, hogy pretzel alakot kapj. Helyezd a formázott tésztákat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Ha nehezen tartja a formáját, tartsd egy-két percig a tésztát a kezedben, hogy egy kicsit formásabb legyen.
Forralj fel vizet egy nagy lábasban, és adj hozzá egy kevés sót. A kész pretzeleket egyenként helyezd a forró vízbe, és pár másodpercig főzd őket, amíg feljönnek a víz tetejére.
Ne tedd túl sok pretzelt egyszerre a vízbe, mert összeragadhatnak!
Helyezd a pretzeleket vissza a tepsire, és süsd 200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig, amíg aranybarnák lesznek.
Mindig figyeld a sütőt, mert a különböző típusú sütők másképp sütnek!
A túrót egy tálban keverd simára, majd, ha a pretzel megsült, a túrót tedd a tetejére vagy tálalás előtt használd a dipként.
A túróhoz egy kis cukrot is hozzáadhatsz, hogy édesebb legyen, ha édességként fogyasztod.
A túrót szép egyenletesen oszlasd el a pretzelen, majd tálald frissen, melegen, hogy a túró íze jól érvényesüljön.
Ha szeretnéd, egy kis friss fűszert is szórhatsz a túróra, hogy még ízesebbé tedd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.