Pretzel túróval tálalva, gazdag túróval a tetején, kívül ropogós és belül puha.

Pretzel túróval

A pretzel egy német eredetű klasszikus péksütemény, amelyet számos változatban készítenek. A túróval való kombináció egy friss, egészségesebb alternatívát kínál a hagyományos édes pretzelhez. A túró finom, krémes íze tökéletes kiegészítője a ropogós tésztának, így minden falat egy különleges élményt nyújt. A pretzel túróval tökéletes választás egy gyors snackhez, de egy kiadósabb reggelihez is remekül illik. A legjobb élmény érdekében fogyaszd frissen, de légmentesen zárható edényben tárolhatod egy-két napig.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
100 g Vaj
30 g Cukor
1 ek. Sütőpor
250 ml Víz
0.5 tk.
1 db Tojás
200 g Túró

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, cukrot, sütőport és sót egy tálban keverd össze. Add hozzá a tojást, majd lassan öntsd hozzá a vizet. A tésztát addig gyúrd, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    A víz mennyisége függhet a liszt típusától, ha túl ragadós a tészta, adj hozzá még egy kevés lisztet.

    2

    A tésztából formázz kis hengereket, majd csavard őket körbe, hogy pretzel alakot kapj. Helyezd a formázott tésztákat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Ha nehezen tartja a formáját, tartsd egy-két percig a tésztát a kezedben, hogy egy kicsit formásabb legyen.

    3

    Forralj fel vizet egy nagy lábasban, és adj hozzá egy kevés sót. A kész pretzeleket egyenként helyezd a forró vízbe, és pár másodpercig főzd őket, amíg feljönnek a víz tetejére.

    Ne tedd túl sok pretzelt egyszerre a vízbe, mert összeragadhatnak!

    4

    Helyezd a pretzeleket vissza a tepsire, és süsd 200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig, amíg aranybarnák lesznek.

    Mindig figyeld a sütőt, mert a különböző típusú sütők másképp sütnek!

    5

    A túrót egy tálban keverd simára, majd, ha a pretzel megsült, a túrót tedd a tetejére vagy tálalás előtt használd a dipként.

    A túróhoz egy kis cukrot is hozzáadhatsz, hogy édesebb legyen, ha édességként fogyasztod.

    6

    A túrót szép egyenletesen oszlasd el a pretzelen, majd tálald frissen, melegen, hogy a túró íze jól érvényesüljön.

    Ha szeretnéd, egy kis friss fűszert is szórhatsz a túróra, hogy még ízesebbé tedd.