Az ananászt hámozd meg, vágd le a kemény közepét, majd kockázd fel a gyümölcshúst. Ügyelj rá, hogy teljesen tiszta és érett legyen.
Friss, érett ananászt válassz – ha túl éretlen, savanykás lesz, ha túlérett, pépes és túl édes lehet.
A kefirt öntsd egy tálba, majd add hozzá a mézet és a frissen reszelt gyömbért. Keverd alaposan simára, amíg a méz teljesen feloldódik.
A gyömbért finom reszelőn reszeld le – így nem maradnak benne szálkás darabok.
Szórd bele a chia magot, keverd el egyenletesen, majd hagyd állni 5-10 percig, hogy a magok megduzzadjanak és sűrítsék a keveréket.
Ha hosszabb időre állni hagyod, fogyasztás előtt mindig keverd újra át.
Add hozzá az apróra vágott ananászt, és finoman keverd bele, ügyelve arra, hogy ne törjön össze teljesen.
Ha sima állagot szeretnél, botmixerrel is pürésítheted az ananászt a kefirrel – de darabosan izgalmasabb az állag.
Töltsd a kész italt poharakba, és azonnal tálalhatod vagy hűtőbe teheted 10 percre. A tetejére tehetsz pár ananászkockát, levél vagy egyéb dekoráció nélkül.
Hűtve a legjobb – nyáron jéggel is kínálható, de ne hígítsd túl!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.