Probiotikus ananászos kefir poharakban, friss ananászdarabokkal tálalva

Probiotikus Ananászos kefir

A kefir évszázadok óta a kiegyensúlyozott táplálkozás része, különösen a Kaukázus vidékén alakult ki a fermentálás mestersége. Az ananász trópusi gyümölcs, mely először Dél-Amerikában vált ismertté, majd a világ minden táján népszerű lett. Ez a két kultúra találkozik ebben az italban. Technikai tipp: mindig friss gyümölcsöt használj, konzerv ananász csak végszükség esetén megfelelő, és mindig csepegtesd le előtte. A gyömbér kellemes csípőssége élénkíti az ital karakterét, a kefir selymessége pedig tökéletes alapot ad hozzá. Ez a frissítő ital tökéletes nyári hűsítő, vagy egészséges napindító, mely nemcsak a testednek, de az ízlelőbimbóidnak is élményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
215 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Kefir
150 g Friss ananász (megtisztítva, aprítva)
1 ek. Méz
1 ek. Chia mag
0.5 tk. Reszelt gyömbér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az ananászt hámozd meg, vágd le a kemény közepét, majd kockázd fel a gyümölcshúst. Ügyelj rá, hogy teljesen tiszta és érett legyen.

    Friss, érett ananászt válassz – ha túl éretlen, savanykás lesz, ha túlérett, pépes és túl édes lehet.

    2

    A kefirt öntsd egy tálba, majd add hozzá a mézet és a frissen reszelt gyömbért. Keverd alaposan simára, amíg a méz teljesen feloldódik.

    A gyömbért finom reszelőn reszeld le – így nem maradnak benne szálkás darabok.

    3

    Szórd bele a chia magot, keverd el egyenletesen, majd hagyd állni 5-10 percig, hogy a magok megduzzadjanak és sűrítsék a keveréket.

    Ha hosszabb időre állni hagyod, fogyasztás előtt mindig keverd újra át.

    4

    Add hozzá az apróra vágott ananászt, és finoman keverd bele, ügyelve arra, hogy ne törjön össze teljesen.

    Ha sima állagot szeretnél, botmixerrel is pürésítheted az ananászt a kefirrel – de darabosan izgalmasabb az állag.

    5

    Töltsd a kész italt poharakba, és azonnal tálalhatod vagy hűtőbe teheted 10 percre. A tetejére tehetsz pár ananászkockát, levél vagy egyéb dekoráció nélkül.

    Hűtve a legjobb – nyáron jéggel is kínálható, de ne hígítsd túl!