Mosd meg alaposan az áfonyát folyó víz alatt, majd csepegtesd le. A borsmenta leveleket is öblítsd le finoman, majd töröld szárazra papírtörlővel.
A gyümölcsöt és a zöldfűszert mindig használat előtt mosd meg, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket és növényvédő szereket.
Egy turmixgépbe tedd bele az áfonyát, a kefirt, a mézet, a citromlevet és a friss borsmenta leveleket. Dolgozd össze sima, krémes állagúra.
Ha sűrűbb állagot szeretnél, adj hozzá kevesebb kefirt, ha hígabbat, akkor több kefirt vagy egy kevés vizet is adhatsz hozzá.
A leturmixolt italt kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd még egy kevés mézzel vagy citromlével ízlés szerint.
A méz helyett használhatsz agavé- vagy juharszirupot is, ha alternatív édesítést szeretnél.
Az italt öntsd poharakba, és azonnal tálald. Ha szeretnéd, pár szem áfonyával díszítheted a tetejét, de kerüld a levelek vagy egyéb díszek bekeverését.
A turmixot frissen a legjobb fogyasztani, de hűtőben légmentesen tárolva pár órán át eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.