Krémes probiotikus borsos joghurt tálkában, tetején frissen őrölt fekete borssal megszórva

Probiotikus Borsos joghurt

A joghurt és a bors kombinációja a mediterrán konyhában már régóta ismert, különösen olyan mártogatósokban, amelyek frissítőek, de egyben karakteres ízűek is. A probiotikus, élőflórás görög joghurt alapot ad ehhez a hűsítő, ugyanakkor enyhén csípős fűszeres mártáshoz, amely kiválóan illik sült zöldségekhez vagy friss kenyérhez. Technikai tipp: a fekete borsot mindig közvetlenül a felhasználás előtt őröld meg, hogy maximálisan megőrizze aromáit. Ahogy a joghurtban elkeveredik a fokhagyma, citrom és frissen őrölt bors, egy egyedi, selymes, mégis határozott ízvilág jön létre. A konyha megtelik a bors fűszeres illatával, miközben a tálkákban sűrű, világos joghurtkrém várja a tálalást. Ideális kísérő grillezett zöldségek mellé, pikáns előételként vagy könnyű nyári étkezésekhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Natúr görög joghurt (élőflórás)
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 ek. Citromlé
1 gerezd Fokhagyma
0.5 tk.
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát hámozd meg, reszeld le vagy törd pépesre, hogy egyenletesen eloszoljon a joghurtban. Mérd ki az összes hozzávalót.

    Használj friss fokhagymát, mert az intenzívebb és természetesebb ízt ad, mint a por változat.

    2

    Egy közepes tálban keverd össze a natúr joghurtot, a fokhagymát, a citromlevet, az olívaolajat, sót és a frissen őrölt fekete borsot, amíg teljesen egyneművé válik.

    Frissen őrölt borsot használj – sokkal aromásabb, mint az előre őrölt változat!

    3

    Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még citromlevet vagy borsot, hogy az ízléseknek megfelelően pikánsabb legyen.

    A fekete bors csípősségét citromlével lehet jól egyensúlyozni – mindig fokozatosan adagold!

    4

    Töltsd a kész borsos joghurtot tálkákba vagy kisebb üvegekbe. Tedd hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés alatt a fokhagyma és a bors karaktere lágyul, az ízek harmonikusabbá válnak.

    5

    Tálalhatod mártogatósként, salátaöntetként, vagy grillezett zöldségek mellé. Hidegen a legfinomabb.

    Tálalás előtt keverd át újra a joghurtot, hogy krémes maradjon és ne váljon szét az olaj.