A fokhagymát hámozd meg, reszeld le vagy törd pépesre, hogy egyenletesen eloszoljon a joghurtban. Mérd ki az összes hozzávalót.
Használj friss fokhagymát, mert az intenzívebb és természetesebb ízt ad, mint a por változat.
Egy közepes tálban keverd össze a natúr joghurtot, a fokhagymát, a citromlevet, az olívaolajat, sót és a frissen őrölt fekete borsot, amíg teljesen egyneművé válik.
Frissen őrölt borsot használj – sokkal aromásabb, mint az előre őrölt változat!
Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még citromlevet vagy borsot, hogy az ízléseknek megfelelően pikánsabb legyen.
A fekete bors csípősségét citromlével lehet jól egyensúlyozni – mindig fokozatosan adagold!
Töltsd a kész borsos joghurtot tálkákba vagy kisebb üvegekbe. Tedd hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés alatt a fokhagyma és a bors karaktere lágyul, az ízek harmonikusabbá válnak.
Tálalhatod mártogatósként, salátaöntetként, vagy grillezett zöldségek mellé. Hidegen a legfinomabb.
Tálalás előtt keverd át újra a joghurtot, hogy krémes maradjon és ne váljon szét az olaj.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.