A friss citromfüvet válogasd át, majd alaposan mosd meg és szárítsd le. A leveleket vágd finomra, a szárrészt ne használd fel.
Mindig friss citromfüvet használj, mert a szárított változat elveszíti citrusos frissességét.
Egy nagyobb tálban keverd össze a kefirt, a mézet és a frissen facsart citromlevet. Addig keverd, amíg a méz teljesen feloldódik.
A citromlé segít kiemelni a citromfű természetes ízét, és frissítővé teszi az italt.
Szórd bele a chia magot, majd alaposan keverd el. Hagyd állni 5-10 percig, hogy a chia mag megszívja magát.
A chia mag zselésíti az italt – ha túl sűrűnek érzed, kevés vízzel vagy kefirrel hígíthatod.
Add hozzá a finomra vágott citromfüvet, majd óvatosan keverd el az italban. Ne turmixold, hogy a friss levéltextúra megmaradjon.
Ha érzékeny vagy a darabos állagra, a végén szűrheted is, de akkor a frissesség rovására megy.
Töltsd az elkészült kefirt poharakba, és azonnal fogyaszthatod, vagy tedd 10-15 percre hűtőbe. A tetejére csak a vágott levél testéből tegyél díszítésként, ne használj szárat vagy egész levelet!
Hűtve a legfinomabb, különösen nyári napokon üdítő élményt nyújt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.