Probiotikus citromfű kefir poharakban, világos színű, frissítő megjelenésű ital

Probiotikus Citromfű kefir

A kefir hagyományosan a Kaukázus vidékéről származik, ahol évszázadok óta fogyasztják emésztést támogató, élőflórás tulajdonságai miatt. A citromfű, amely Európában elsősorban nyugtató hatásáról ismert, most frissítő citrusos ízével párosul ebben az italban. Együttesük tökéletes választás lehet a nyári melegben vagy stresszes napokon. Technikai tipp: a friss citromfűnek már néhány levélkéje is elég az intenzív ízhatáshoz – ne adagold túl. Ez a kefir egyszerre probiotikus és aromaterápiás élmény – természetes, egészséges, hűsítő korty egy kellemes pihenőidőhöz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
185 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Kefir
5 g Friss citromfű levelek (finomra vágva)
1 ek. Méz
1 tk. Citromlé
1 ek. Chia mag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss citromfüvet válogasd át, majd alaposan mosd meg és szárítsd le. A leveleket vágd finomra, a szárrészt ne használd fel.

    Mindig friss citromfüvet használj, mert a szárított változat elveszíti citrusos frissességét.

    2

    Egy nagyobb tálban keverd össze a kefirt, a mézet és a frissen facsart citromlevet. Addig keverd, amíg a méz teljesen feloldódik.

    A citromlé segít kiemelni a citromfű természetes ízét, és frissítővé teszi az italt.

    3

    Szórd bele a chia magot, majd alaposan keverd el. Hagyd állni 5-10 percig, hogy a chia mag megszívja magát.

    A chia mag zselésíti az italt – ha túl sűrűnek érzed, kevés vízzel vagy kefirrel hígíthatod.

    4

    Add hozzá a finomra vágott citromfüvet, majd óvatosan keverd el az italban. Ne turmixold, hogy a friss levéltextúra megmaradjon.

    Ha érzékeny vagy a darabos állagra, a végén szűrheted is, de akkor a frissesség rovására megy.

    5

    Töltsd az elkészült kefirt poharakba, és azonnal fogyaszthatod, vagy tedd 10-15 percre hűtőbe. A tetejére csak a vágott levél testéből tegyél díszítésként, ne használj szárat vagy egész levelet!

    Hűtve a legfinomabb, különösen nyári napokon üdítő élményt nyújt.