Probiotikus citromfƱ kefir poharakban, vilĂĄgos szĂ­nƱ, frissĂ­tƑ megjelenĂ©sƱ ital

Probiotikus CitromfƱ kefir

A kefir hagyomĂĄnyosan a KaukĂĄzus vidĂ©kĂ©rƑl szĂĄrmazik, ahol Ă©vszĂĄzadok Ăłta fogyasztjĂĄk emĂ©sztĂ©st tĂĄmogatĂł, Ă©lƑflĂłrĂĄs tulajdonsĂĄgai miatt. A citromfƱ, amely EurĂłpĂĄban elsƑsorban nyugtatĂł hatĂĄsĂĄrĂłl ismert, most frissĂ­tƑ citrusos Ă­zĂ©vel pĂĄrosul ebben az italban. EgyĂŒttesĂŒk tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs lehet a nyĂĄri melegben vagy stresszes napokon. Technikai tipp: a friss citromfƱnek mĂĄr nĂ©hĂĄny levĂ©lkĂ©je is elĂ©g az intenzĂ­v Ă­zhatĂĄshoz – ne adagold tĂșl. Ez a kefir egyszerre probiotikus Ă©s aromaterĂĄpiĂĄs Ă©lmĂ©ny – termĂ©szetes, egĂ©szsĂ©ges, hƱsĂ­tƑ korty egy kellemes pihenƑidƑhöz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
185 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 500 ml Kefir
⭕ 5 g Friss citromfƱ levelek (finomra vĂĄgva)
⭕ 1 ek. MĂ©z
⭕ 1 tk. CitromlĂ©
⭕ 1 ek. Chia mag

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss citromfĂŒvet vĂĄlogasd ĂĄt, majd alaposan mosd meg Ă©s szĂĄrĂ­tsd le. A leveleket vĂĄgd finomra, a szĂĄrrĂ©szt ne hasznĂĄld fel.

    Mindig friss citromfĂŒvet hasznĂĄlj, mert a szĂĄrĂ­tott vĂĄltozat elveszĂ­ti citrusos frissessĂ©gĂ©t.

    2

    Egy nagyobb tålban keverd össze a kefirt, a mézet és a frissen facsart citromlevet. Addig keverd, amíg a méz teljesen feloldódik.

    A citromlĂ© segĂ­t kiemelni a citromfƱ termĂ©szetes Ă­zĂ©t, Ă©s frissĂ­tƑvĂ© teszi az italt.

    3

    SzĂłrd bele a chia magot, majd alaposan keverd el. Hagyd ĂĄllni 5-10 percig, hogy a chia mag megszĂ­vja magĂĄt.

    A chia mag zselĂ©sĂ­ti az italt – ha tĂșl sƱrƱnek Ă©rzed, kevĂ©s vĂ­zzel vagy kefirrel hĂ­gĂ­thatod.

    4

    Add hozzĂĄ a finomra vĂĄgott citromfĂŒvet, majd Ăłvatosan keverd el az italban. Ne turmixold, hogy a friss levĂ©ltextĂșra megmaradjon.

    Ha érzékeny vagy a darabos ållagra, a végén szƱrheted is, de akkor a frissesség rovåsåra megy.

    5

    Töltsd az elkĂ©szĂŒlt kefirt poharakba, Ă©s azonnal fogyaszthatod, vagy tedd 10-15 percre hƱtƑbe. A tetejĂ©re csak a vĂĄgott levĂ©l testĂ©bƑl tegyĂ©l dĂ­szĂ­tĂ©skĂ©nt, ne hasznĂĄlj szĂĄrat vagy egĂ©sz levelet!

    HƱtve a legfinomabb, kĂŒlönösen nyĂĄri napokon ĂŒdĂ­tƑ Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt.