Készítsd el a kombucha teát. Ehhez forralj fel vizet, adj hozzá cukrot, majd hagyd kihűlni. Amikor a tea lehűlt, öntsd bele egy nagy üvegbe, és helyezd bele a kombucha startert.
A kombucha készítéséhez fontos, hogy a víz ne legyen túl forró, mert a túl magas hőmérséklet károsíthatja a probiotikus kultúrákat.
Add hozzá a friss vagy fagyasztott cseresznyét a kombuchához. Ha friss cseresznyét használsz, előtte mosd meg, és távolítsd el a magokat. Ha fagyasztott cseresznyét használunk, az is megfelelő, de friss ízt ad a legjobb eredmény.
A cseresznye természetes édesítő hatása miatt nem szükséges túl sok cukrot adni hozzá, hogy ízesítse a kombuchát.
Adj hozzá egy kis reszelt gyömbért és egy evőkanál citromlevet a kombinációhoz, hogy még frissebb ízt adj hozzá.
A gyömbér egy kis pikánsságot ad a kombuchának, emellett segít a probiotikus kultúrák egészségének fenntartásában is.
Fedd le az üveget egy tiszta ruhával, és hagyd erjedni szobahőmérsékleten 7-10 napig, attól függően, hogy milyen savanyú ízt szeretnél elérni.
Ha szeretnéd, hogy a kombucha erősebb legyen, hagyd tovább erjedni, de figyelj rá, hogy ne legyen túl savanyú!
Miután elérte a kívánt ízt, szűrd le, és tedd hűtőbe. A hűtés lelassítja az erjedési folyamatot és frissíti az ízt.
A kombucha legjobb hidegen fogyasztva, de hűtés előtt tálalható friss cseresznyével is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.