Probiotikus Cseresznye kombucha tálalva friss cseresznyével

Probiotikus Cseresznye kombucha

A kombucha egy ősi, fermentált ital, amelynek probiotikus kultúrái rendkívül jótékony hatással vannak az emésztésre és az egészségre. A cseresznye hozzáadásával különleges, friss és gyümölcsös ízvilágot érhetünk el, miközben a gyömbér és a citrom fokozza a frissességet. Az ají de gallina egy perui étel, amely ízletes és tápláló, miközben a kombucha a napi hidratálás tökéletes kiegészítője. Ezt az italt különösen azoknak ajánljuk, akik szeretnék egészségesebb életmóddal támogatni a bélflórájukat.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
40 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 dl Kombucha tea alap
200 g Cseresznye (friss vagy fagyasztott)
50 g Cukor
1 cm Ginger
1 ek. Citromlé
1 db Probiotikus kultúra (kombucha starter)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a kombucha teát. Ehhez forralj fel vizet, adj hozzá cukrot, majd hagyd kihűlni. Amikor a tea lehűlt, öntsd bele egy nagy üvegbe, és helyezd bele a kombucha startert.

    A kombucha készítéséhez fontos, hogy a víz ne legyen túl forró, mert a túl magas hőmérséklet károsíthatja a probiotikus kultúrákat.

    2

    Add hozzá a friss vagy fagyasztott cseresznyét a kombuchához. Ha friss cseresznyét használsz, előtte mosd meg, és távolítsd el a magokat. Ha fagyasztott cseresznyét használunk, az is megfelelő, de friss ízt ad a legjobb eredmény.

    A cseresznye természetes édesítő hatása miatt nem szükséges túl sok cukrot adni hozzá, hogy ízesítse a kombuchát.

    3

    Adj hozzá egy kis reszelt gyömbért és egy evőkanál citromlevet a kombinációhoz, hogy még frissebb ízt adj hozzá.

    A gyömbér egy kis pikánsságot ad a kombuchának, emellett segít a probiotikus kultúrák egészségének fenntartásában is.

    4

    Fedd le az üveget egy tiszta ruhával, és hagyd erjedni szobahőmérsékleten 7-10 napig, attól függően, hogy milyen savanyú ízt szeretnél elérni.

    Ha szeretnéd, hogy a kombucha erősebb legyen, hagyd tovább erjedni, de figyelj rá, hogy ne legyen túl savanyú!

    5

    Miután elérte a kívánt ízt, szűrd le, és tedd hűtőbe. A hűtés lelassítja az erjedési folyamatot és frissíti az ízt.

    A kombucha legjobb hidegen fogyasztva, de hűtés előtt tálalható friss cseresznyével is.