Probiotikus fokhagymås kefir ital fehér csészében tålalva, kaporral megszórva

Probiotikus FokhagymĂĄs kefir

A kefir eredete a KaukĂĄzus tĂ©rsĂ©gĂ©re vezethetƑ vissza, ahol mĂĄr több szĂĄz Ă©ve fogyasztjĂĄk egĂ©szsĂ©gmegƑrzƑ tulajdonsĂĄgai miatt. A fokhagyma szintĂ©n Ă©vezredek Ăłta ismert termĂ©szetes antibiotikumkĂ©nt Ă©s immunerƑsĂ­tƑkĂ©nt. Technikai tipp: ha a fokhagyma tĂșl karakteres lenne, pĂĄr percig pirĂ­tsd meg egy kevĂ©s olĂ­vaolajon, mielƑtt a kefirhez adod. Ahogy a friss kapor Ă©s a reszelt fokhagyma keveredik a sƱrƱ kefirrel, egy karakteres, mĂ©gis harmonikus Ă­zvilĂĄg bontakozik ki. Ez az ital remek vĂĄlasztĂĄs lehet egy könnyƱ ebĂ©d mellĂ©, böjtös napokon, vagy akĂĄr Ă©tvĂĄgygerjesztƑkĂ©nt is. KĂ©pzeld el, ahogy egy meleg nyĂĄri napon, egy ĂĄrnyĂ©kos teraszon ĂŒlve lassan kortyolgatod ezt a hƱsĂ­tƑ, fƱszeres italt, miközben a termĂ©szet csendje vesz körĂŒl.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
110 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 1
⭕ 250 ml TermĂ©szetes kefir
⭕ 1 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 tk. Friss kapor (apróra vágva)
⭕ 1 tk. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    HĂĄmozd meg a fokhagymagerezdet, majd reszeld le finomra vagy nyomd ĂĄt fokhagymanyomĂłn. Ez segĂ­t abban, hogy az Ă­z jĂłl elkeveredjen a kefirben.

    MinĂ©l finomabbra reszeled, annĂĄl intenzĂ­vebb lesz az Ă­ze – ha gyengĂ©bb Ă­zre vĂĄgysz, elƑbb futtasd meg egy kicsit olajon!

    2

    Egy kis tålban keverd össze a kefirt, a lereszelt fokhagymåt, az olívaolajat és a csipet sót. Add hozzå az apróra vågott kaprot is, és alaposan keverd el.

    A kaprot kĂ©s Ă©les pengĂ©jĂ©vel aprĂ­tsd, hogy ne zĂșzd össze, Ă­gy megƑrzi frissessĂ©gĂ©t.

    3

    Öntsd az elkĂ©szĂŒlt italt egy pohĂĄrba vagy csĂ©szĂ©be. Lefedve hƱtsd be legalĂĄbb 10 percre, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek, de akĂĄr azonnal is fogyaszthatĂł.

    Ha mĂ©g intenzĂ­vebb Ă­zre vĂĄgysz, hagyd ĂĄllni akĂĄr egy ĂłrĂĄt is hƱtƑben – de tĂĄlalĂĄs elƑtt mindig keverd fel!