Hámozd meg a fokhagymagerezdet, majd reszeld le finomra vagy nyomd át fokhagymanyomón. Ez segít abban, hogy az íz jól elkeveredjen a kefirben.
Minél finomabbra reszeled, annál intenzívebb lesz az íze – ha gyengébb ízre vágysz, előbb futtasd meg egy kicsit olajon!
Egy kis tálban keverd össze a kefirt, a lereszelt fokhagymát, az olívaolajat és a csipet sót. Add hozzá az apróra vágott kaprot is, és alaposan keverd el.
A kaprot kés éles pengéjével aprítsd, hogy ne zúzd össze, így megőrzi frissességét.
Öntsd az elkészült italt egy pohárba vagy csészébe. Lefedve hűtsd be legalább 10 percre, hogy az ízek összeérjenek, de akár azonnal is fogyasztható.
Ha még intenzívebb ízre vágysz, hagyd állni akár egy órát is hűtőben – de tálalás előtt mindig keverd fel!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.