Probiotikus fokhagymás kefir ital fehér csészében tálalva, kaporral megszórva

Probiotikus Fokhagymás kefir

A kefir eredete a Kaukázus térségére vezethető vissza, ahol már több száz éve fogyasztják egészségmegőrző tulajdonságai miatt. A fokhagyma szintén évezredek óta ismert természetes antibiotikumként és immunerősítőként. Technikai tipp: ha a fokhagyma túl karakteres lenne, pár percig pirítsd meg egy kevés olívaolajon, mielőtt a kefirhez adod. Ahogy a friss kapor és a reszelt fokhagyma keveredik a sűrű kefirrel, egy karakteres, mégis harmonikus ízvilág bontakozik ki. Ez az ital remek választás lehet egy könnyű ebéd mellé, böjtös napokon, vagy akár étvágygerjesztőként is. Képzeld el, ahogy egy meleg nyári napon, egy árnyékos teraszon ülve lassan kortyolgatod ezt a hűsítő, fűszeres italt, miközben a természet csendje vesz körül.

Előkészület 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
110 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
250 ml Természetes kefir
1 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 tk. Friss kapor (apróra vágva)
1 tk. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg a fokhagymagerezdet, majd reszeld le finomra vagy nyomd át fokhagymanyomón. Ez segít abban, hogy az íz jól elkeveredjen a kefirben.

    Minél finomabbra reszeled, annál intenzívebb lesz az íze – ha gyengébb ízre vágysz, előbb futtasd meg egy kicsit olajon!

    2

    Egy kis tálban keverd össze a kefirt, a lereszelt fokhagymát, az olívaolajat és a csipet sót. Add hozzá az apróra vágott kaprot is, és alaposan keverd el.

    A kaprot kés éles pengéjével aprítsd, hogy ne zúzd össze, így megőrzi frissességét.

    3

    Öntsd az elkészült italt egy pohárba vagy csészébe. Lefedve hűtsd be legalább 10 percre, hogy az ízek összeérjenek, de akár azonnal is fogyasztható.

    Ha még intenzívebb ízre vágysz, hagyd állni akár egy órát is hűtőben – de tálalás előtt mindig keverd fel!