Probiotikus Füge kombucha, frissen tálalva

Probiotikus Füge kombucha

A kombucha egy ősi, fermentált ital, amely különösen népszerűvé vált az egészséges életmódot követők körében. A füge hozzáadása gazdag édes és gyümölcsös ízt ad a kombuchának, miközben megőrzi az eredeti probiotikus előnyeit. A kombucha fermentálódása segít az emésztés javításában és a bélflóra fenntartásában, ezért remek választás a napi hidratálásra. A füge a legjobb ízt adja az italnak, és vitaminokban gazdag, így tökéletes kiegészítője a napi étrendnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
80 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
10 g Fekete tea
100 g Cukor
4 db Füge
1 cs. Kombucha kezdő kultúra
1 l Víz
2 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Forrald fel a vizet, majd oldd fel benne a cukrot és a fekete teát. Hagyjuk állni 5-10 percig, hogy a tea jól ázhasson.

    A tea áztatási ideje meghatározza az íz intenzitását. Ha erősebb ízű kombuchát szeretnél, hagyd tovább ázni a teát.

    2

    Amikor a tea lehűlt, szűrd le és töltsd egy tiszta üvegbe. Ezután adj hozzá a kombucha kezdő kultúrát, és egy kanál citromlét.

    Ne add hozzá a kultúrát, amíg a tea túl meleg, mert a hő károsíthatja a baktériumokat és élesztőket.

    3

    A fügét vágd kis darabokra, és helyezd a kombuchához. Lefedve hagyd állni szobahőmérsékleten 5-7 napig, hogy fermentálódjon.

    A fügét a fermentációs folyamat során adjuk hozzá, hogy a gyümölcs aromáját a kombucha magába szívja.

    4

    Miután a kombucha elkezd erjedni és megszűnik a túlzott édes íz, szűrd le, hogy eltávolítsd a gyümölcs darabokat és a kultúrát.

    A kombucha elkészülte után egy sötét, hűvös helyen tárold, hogy tovább maradjon friss.

    5

    A kombuchát üvegekbe töltheted, és tálalás előtt hűtőben tárolhatod.

    Hűtve, jeges poharakban fogyasztva a legfrissítőbb és leghűsítőbb élményt nyújtja.