Forrald fel a vizet, majd oldd fel benne a cukrot és a fekete teát. Hagyjuk állni 5-10 percig, hogy a tea jól ázhasson.
A tea áztatási ideje meghatározza az íz intenzitását. Ha erősebb ízű kombuchát szeretnél, hagyd tovább ázni a teát.
Amikor a tea lehűlt, szűrd le és töltsd egy tiszta üvegbe. Ezután adj hozzá a kombucha kezdő kultúrát, és egy kanál citromlét.
Ne add hozzá a kultúrát, amíg a tea túl meleg, mert a hő károsíthatja a baktériumokat és élesztőket.
A fügét vágd kis darabokra, és helyezd a kombuchához. Lefedve hagyd állni szobahőmérsékleten 5-7 napig, hogy fermentálódjon.
A fügét a fermentációs folyamat során adjuk hozzá, hogy a gyümölcs aromáját a kombucha magába szívja.
Miután a kombucha elkezd erjedni és megszűnik a túlzott édes íz, szűrd le, hogy eltávolítsd a gyümölcs darabokat és a kultúrát.
A kombucha elkészülte után egy sötét, hűvös helyen tárold, hogy tovább maradjon friss.
A kombuchát üvegekbe töltheted, és tálalás előtt hűtőben tárolhatod.
Hűtve, jeges poharakban fogyasztva a legfrissítőbb és leghűsítőbb élményt nyújtja.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.