A kefirt öntsd egy tálba, majd hagyd állni szobahőmérsékleten 10-15 percig, hogy ne legyen túl hideg a fűszerek elkeveréséhez.
Szobahőmérsékleten az ízek könnyebben összeérnek, és a fűszerek jobban kiadják aromájukat.
A friss gyömbért reszeld finom lyukú reszelőn. Add hozzá a kefirhez a mézzel együtt, majd alaposan keverd össze.
Ha erősebb gyömbérízt szeretnél, növeld a mennyiséget fél teáskanállal, de óvatosan, mert intenzív lehet.
Szórd hozzá a fahéjat, őrölt szegfűszeget és szerecsendiót, majd ismét keverd jól el, amíg a fűszerek teljesen elkeverednek.
A fűszereket előbb külön is elkeverheted egy kanál mézben, így jobban oldódnak a kefirben.
Fedd le a tálat, és tedd hűtőbe legalább 20-30 percre, hogy az ízek összeérjenek, és az ital jól lehűljön.
Minél tovább hagyod állni, annál harmonikusabb lesz az ital fűszeres karaktere.
Tálalás előtt még egyszer keverd át, majd öntsd poharakba. Ha szeretnéd, szórd meg a tetejét egy csipet fahéjjal – de semmilyen más díszítés ne kerüljön rá.
A fahéjszórás legyen finom és vékony réteg, így elegáns megjelenést kölcsönöz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.