Fűszeres gyömbéres kefir poharakban tálalva, világos színű ital, finoman megszórva fahéjjal

Probiotikus Fűszeres gyömbéres kefir

A gyömbér és a melegítő fűszerek, mint a fahéj, szegfűszeg és szerecsendió évszázadok óta részei az ájurvédikus és európai népi gyógyászatnak. A kefirrel való kombinálásuk nemcsak különleges ízvilágot ad, hanem hozzájárul az emésztés és az immunrendszer támogatásához is. Technikai tipp: az őrölt fűszereket mindig frissen, megbízható forrásból használd, így intenzívebb lesz az ital aromája. Ahogy a gyömbér csípőssége és a fahéj melegsége összeolvad a kefir lágy savanykásságával, egy igazán kiegyensúlyozott, karakteres ital születik. Ideális választás a hidegebb időszakokban, amikor nemcsak ízletes, hanem valóban jót is tesz a szervezetnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
225 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Kefir
1 tk. Friss gyömbér (reszelt)
0.5 tk. Fahéj
1 csipet Szegfűszeg (őrölt)
1 csipet Szerecsendió (őrölt)
2 ek. Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kefirt öntsd egy tálba, majd hagyd állni szobahőmérsékleten 10-15 percig, hogy ne legyen túl hideg a fűszerek elkeveréséhez.

    Szobahőmérsékleten az ízek könnyebben összeérnek, és a fűszerek jobban kiadják aromájukat.

    2

    A friss gyömbért reszeld finom lyukú reszelőn. Add hozzá a kefirhez a mézzel együtt, majd alaposan keverd össze.

    Ha erősebb gyömbérízt szeretnél, növeld a mennyiséget fél teáskanállal, de óvatosan, mert intenzív lehet.

    3

    Szórd hozzá a fahéjat, őrölt szegfűszeget és szerecsendiót, majd ismét keverd jól el, amíg a fűszerek teljesen elkeverednek.

    A fűszereket előbb külön is elkeverheted egy kanál mézben, így jobban oldódnak a kefirben.

    4

    Fedd le a tálat, és tedd hűtőbe legalább 20-30 percre, hogy az ízek összeérjenek, és az ital jól lehűljön.

    Minél tovább hagyod állni, annál harmonikusabb lesz az ital fűszeres karaktere.

    5

    Tálalás előtt még egyszer keverd át, majd öntsd poharakba. Ha szeretnéd, szórd meg a tetejét egy csipet fahéjjal – de semmilyen más díszítés ne kerüljön rá.

    A fahéjszórás legyen finom és vékony réteg, így elegáns megjelenést kölcsönöz.