Probiotikus grĂĄnĂĄtalma kombucha poharakban, rĂłzsaszĂ­nes ital friss magokkal

Probiotikus GrĂĄnĂĄtalma kombucha

A kombucha eredete több ezer Ă©vre nyĂșlik vissza, leginkĂĄbb Kelet-ÁzsiĂĄhoz köthetƑ, ahol hagyomĂĄnyosan gyĂłgyĂ­tĂł italkĂ©nt fogyasztottĂĄk. A grĂĄnĂĄtalma szintĂ©n Ƒsi szuperĂ©lelmiszer, tele antioxidĂĄnsokkal Ă©s vitaminokkal. Ebben a receptben e kĂ©t erƑteljes termĂ©szetes összetevƑ talĂĄlkozik, Ă©s hoz lĂ©tre egy egĂ©szsĂ©ges, frissĂ­tƑ, enyhĂ©n pezsgƑ italt. Technikai tipp: a mĂĄsodlagos fermentĂĄciĂł sorĂĄn keletkezƑ szĂ©nsavassĂĄg miatt mindig Ăłvatosan bontsd fel az ĂŒveget. A grĂĄnĂĄtalma fanyarsĂĄga remekĂŒl harmonizĂĄl a kombucha enyhĂ©n ecetes jellegĂ©vel, Ă­gy kivĂĄlĂł nyĂĄri ital vagy egĂ©szsĂ©gtudatos mindennapi frissĂ­tƑ. Ez a kĂŒlönleges ital nemcsak egĂ©szsĂ©ges, hanem Ă©lmĂ©ny is kortyonkĂ©nt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
95 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 ml Fekete tea
⭕ 50 g Cukor
⭕ 1 db SCOBY (kombucha kultĂșra)
⭕ 50 ml Kombucha starter (elƑzƑ adagból)
⭕ 100 ml GrĂĄnĂĄtalmalĂ© (100%-os, szƱrt)
⭕ 20 g Gránátalma mag

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Forralj fel 500 ml vizet, majd add hozzå a fekete teåt és a cukrot. Keverd el, amíg a cukor feloldódik, majd hagyd langyosra hƱlni.

    Ügyelj arra, hogy a tea ne legyen forrĂł, amikor a SCOBY-t hozzĂĄadod – ez megölheti a probiotikus kultĂșrĂĄt.

    2

    Öntsd a langyos teĂĄt egy tiszta ĂŒveg edĂ©nybe, majd add hozzĂĄ a kombucha startert Ă©s helyezd bele a SCOBY-t Ăłvatosan a felszĂ­nre.

    HasznĂĄlj mindig tiszta, sterilizĂĄlt ĂŒveget, hogy elkerĂŒld a nem kĂ­vĂĄnt szennyezƑdĂ©st.

    3

    Fedd le gĂ©zzel vagy kĂĄvĂ©filterrel, rögzĂ­tsd gumival, Ă©s tedd fĂ©lre szobahƑmĂ©rsĂ©kleten, ĂĄrnyĂ©kos helyre 7 napra fermentĂĄlĂłdni.

    Ne mozgasd az ĂŒveget a fermentĂĄlĂĄs alatt – ezzel segĂ­ted a SCOBY egyenletes fejlƑdĂ©sĂ©t.

    4

    A fermentĂĄlĂĄs utĂĄn szƱrd le a kombuchĂĄt, Ă©s öntsd tiszta ĂŒvegbe. Add hozzĂĄ a grĂĄnĂĄtalmalĂ©t Ă©s a grĂĄnĂĄtalma magokat.

    A grĂĄnĂĄtalmalĂ© mĂĄsodlagos fermentĂĄciĂłhoz is kivĂĄlĂł – segĂ­t a termĂ©szetes szĂ©nsavasodĂĄs kialakulĂĄsĂĄban.

    5

    Hagyd a palackokat zĂĄrva mĂ©g 2 napig szobahƑmĂ©rsĂ©kleten, majd tedd hƱtƑbe. FogyasztĂĄs elƑtt Ăłvatosan nyisd ki, Ă©s tĂĄlald poharakba szƱrve.

    Ne rĂĄzd fel – a szĂ©nsavas nyomĂĄs erƑs lehet. TĂĄlalĂĄskor hasznĂĄlj szƱrƑt a magok eltĂĄvolĂ­tĂĄsĂĄra.