Gyömbéres joghurt poharakban tålalva, halvåny krémszínƱ ital formåjåban

Probiotikus Gyömbéres joghurt

A gyömbĂ©r az egyik legismertebb termĂ©szetes immunerƑsĂ­tƑ, amelyet mĂĄr az Ăłkori KĂ­nĂĄban Ă©s IndiĂĄban is hasznĂĄltak gyĂłgyĂ­tĂł cĂ©lokra. A natĂșr joghurttal valĂł kombinĂĄciĂłja nemcsak egĂ©szsĂ©ges, hanem frissĂ­tƑ Ă©s izgalmas Ă­zĂ©lmĂ©nyt is nyĂșjt. Technikai tipp: mindig friss gyömbĂ©rt hasznĂĄlj, ne port – a reszelt gyömbĂ©r sokkal Ă©lĂ©nkebb aromĂĄt ad az italnak. Ahogy a gyömbĂ©r csĂ­pƑs frissessĂ©ge keveredik a mĂ©z Ă©dessĂ©gĂ©vel Ă©s a joghurt krĂ©mes textĂșrĂĄjĂĄval, kellemes melegsĂ©g jĂĄrja ĂĄt az Ă©rzĂ©keket. Ez az ital ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs reggelire, Ƒszi-tĂ©li idƑszakban immunerƑsĂ­tĂ©shez, vagy akĂĄr egy könnyƱ dĂ©lutĂĄni feltöltƑdĂ©shez is.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
240 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 500 ml NatĂșr joghurt
⭕ 1 tk. Friss gyömbĂ©r (reszelt)
⭕ 2 ek. MĂ©z
⭕ 1 ek. CitromlĂ©
⭕ 0.5 tk. Vanília kivonat

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A natĂșr joghurtot öntsd egy keverƑtĂĄlba. Hagyjuk szobahƑmĂ©rsĂ©kleten 10-15 percet pihenni, hogy a mĂ©z Ă©s gyömbĂ©r könnyebben elkeveredjen benne.

    SzobahƑmĂ©rsĂ©kleten a joghurt kevĂ©sbĂ© savas, Ă©s jobban kihozza az Ă­zeket.

    2

    Reszeld le a friss gyömbĂ©rt finom lyukĂș reszelƑn, majd adjuk a joghurthoz. Fontos, hogy aprĂłra legyen reszelve, Ă­gy jobban eloszlik az italban.

    Ha tĂșl intenzĂ­v lenne a gyömbĂ©r Ă­ze, hasznĂĄlj csak fĂ©l teĂĄskanĂĄlnyit elsƑre, majd kĂ©sƑbb Ă­zlĂ©s szerint növelheted.

    3

    Add hozzå a mézet, citromlevet és a vaníliakivonatot a joghurthoz. Alaposan keverd össze, amíg teljesen egynemƱ lesz.

    A mĂ©zet folyĂ©kony ĂĄllapotban könnyebb elkeverni, ha sƱrƱ, elƑbb langyosĂ­tsd meg vĂ­zfĂŒrdƑben.

    4

    Fedd le a keverĂ©ket, Ă©s tedd hƱtƑbe 20-30 percre, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek, Ă©s a gyömbĂ©r aromĂĄja kellemesen beleolvadjon a joghurtba.

    MinĂ©l tovĂĄbb ĂĄll, annĂĄl kiegyensĂșlyozottabb lesz az Ă­zhatĂĄs – de ne hagyd tĂșl sokĂĄig, mert a gyömbĂ©r erƑsebbĂ© vĂĄlhat.

    5

    TĂĄlalĂĄs elƑtt keverd ĂĄt Ășjra, Ă©s öntsd poharakba. ÍzlĂ©s szerint a tetejĂ©re szĂłrhatsz egy kevĂ©s citromhĂ©jat vagy egy leheletnyi reszelt gyömbĂ©rt, de csak kis mennyisĂ©gben.

    KerĂŒld a tĂșl sok dĂ­szĂ­tĂ©st – a letisztult tĂĄlalĂĄs kiemeli az ital termĂ©szetes szĂ­nĂ©t Ă©s ĂĄllagĂĄt.