Probiotikus gyömbéres kombucha frissítő ital üvegekben

Probiotikus Gyömbéres kombucha

A kombucha, a fermentált tea, évszázadok óta ismert és közkedvelt ital. Különösen az egészségtudatos emberek körében népszerű, mivel gazdag probiotikumokban és jótékony hatású enzimekben. A gyömbér hozzáadásával egy igazán frissítő, enyhén csípős ízvilágot kapunk, miközben a kombucha jótékony hatásai fokozódnak. Az ital különleges ízét az erjesztés során keletkező természetes savak és a gyömbér egyedülálló aromája adja. A kombucha a mindennapi hidratálásra is kiváló, ráadásul segíthet az emésztés javításában és az immunrendszer erősítésében. Az elkészítését házilag is könnyedén elsajátíthatjuk, és így még jobban élvezhetjük a friss, természetes ízeket.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 7 perc
Teljes 7 perc
40 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
5 dkg Fekete tea
5 cm Gyömbér
80 g Cukor
1 db Kombucha starter
1 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Forrald fel a vizet egy lábasban. Miután felforrt, vedd le a tűzről és add hozzá a fekete tea leveleket. Hagyd ázni 5–10 percig, hogy kioldódjanak a tealevelek ízei és jótékony hatásai.

    A tea erősségét az áztatás ideje befolyásolja. Ha intenzívebb ízt szeretnél, hagyd hosszabb ideig ázni a teát!

    2

    A gyömbért hámozd meg, majd reszeld le apróra. Add hozzá a reszelt gyömbért a teahoz, és keverd jól el, hogy az ízek összekeveredjenek.

    A gyömbér friss és éles ízt ad a kombuchának. Ha enyhébb ízt szeretnél, csökkentheted a gyömbér mennyiségét!

    3

    Amikor a tea lehűlt szobahőmérsékletűre, add hozzá a cukrot, és keverd jól el, amíg teljesen fel nem oldódik.

    Fontos, hogy a tea ne legyen túl forró, amikor hozzáadod a cukrot, mert a magas hőmérséklet károsíthatja a kombucha fermentáló baktériumokat!

    4

    Helyezd a tea keveréket egy nagyobb üveg edénybe, és add hozzá a kombucha startert (az előzőleg használt kombucha egy részét vagy egy kombucha kultúrát).

    Győződj meg róla, hogy a startert megfelelően adod hozzá, különben nem fog megfelelően fermentálódni!

    5

    Takarjuk le a tetejét egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk szobahőmérsékleten fermentálódni 7–14 napig, attól függően, hogy mennyire erős ízre szeretnénk készíteni.

    Minél hosszabb ideig fermentálódik, annál erősebb és savanyúbb lesz az íze. Ne felejts el naponta ellenőrizni!

    6

    Ha elérte a kívánt ízt, szűrd le és tedd hűtőbe a kombuchát. Élvezd hidegen, akár egy szelet citrommal is ízesítheted!

    A kombucha frissítő és egészséges ital, tele probiotikumokkal. Az ízesítéshez más fűszereket vagy gyümölcsöket is hozzáadhatsz, ha szeretnéd.