Probiotikus gyümölcsízesített kombucha színes gyümölcsdarabokkal üvegben tálalva

Probiotikus Gyümölcsízesített kombucha

A gyümölcsízesítésű kombucha a hagyományos fermentált tea modern, kreatív változata, amely különösen az utóbbi években vált népszerűvé a természetes, egészségtudatos italok kedvelői körében. A második fermentáció során a gyümölcsök természetes aromái és cukrai tovább gazdagítják a kombucha ízvilágát és szénsavasságát. Technikai tipp: válassz bio gyümölcsöket a legjobb eredmény elérése érdekében, és mindig frissen dolgozz velük. Ahogy a gyümölcsök fermentálódnak, az ital illata is gyümölcsös, üdítő aromákkal telik meg. Képzeld el, ahogy egy jéghideg, színes gyümölcsdarabokkal díszített kombuchát kortyolsz egy nyári napon – frissítő, könnyű, természetes energiabomba. A gyümölcsízesített kombucha tökéletes társ piknikekre, strandoláshoz vagy bármilyen aktív szabadtéri tevékenység mellé.

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1000 ml Kész fekete vagy zöld tea kombucha
200 g Friss gyümölcs (pl. eper, málna, áfonya)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Sterilizálj minden eszközt (üveg, szűrő, tölcsér) forró vízzel, hogy elkerüld a szennyeződést a második fermentáció során.

    Mindig steril üvegekkel dolgozz, hogy a kombuchád tiszta és biztonságos maradjon!

    2

    Mosd meg alaposan a friss gyümölcsöket, majd vágd őket apró darabokra, hogy jobban kiengedjék aromájukat.

    Válassz teljesen érett, hibátlan gyümölcsöket az intenzívebb íz eléréséhez.

    3

    Töltsd meg az üvegek alját a feldarabolt gyümölcsökkel, kb. az üveg 1/5 részéig.

    Ne zsúfold tele az üveget, mert az erjedés során gázok képződnek!

    4

    Öntsd rá a kész, szűrt kombuchát a gyümölcsökre úgy, hogy kb. 2-3 cm hely maradjon az üveg szájánál.

    Használj tölcsért a könnyebb és tisztább töltéshez!

    5

    Zárd le az üvegeket szorosan kupakkal, majd hagyd szobahőmérsékleten erjedni 2-4 napig a második fermentáció során.

    Naponta egyszer óvatosan nyisd ki az üveget a túlnyomás elkerülése érdekében (burping)!

    6

    2-4 nap után szűrd le a gyümölcsöket, és töltsd a kombuchát tiszta palackokba, majd tárold hűtőszekrényben.

    Hűtve a kombucha íze tovább fejlődik és sokáig friss marad!

    7

    Fogyasztás előtt óvatosan rázd meg a palackot, hogy a gyümölcsízek egyenletesen keveredjenek a kombuchában.

    Kiváló frissítő ital meleg nyári napokon vagy edzés utáni hidratáláshoz is!