Sterilizálj minden eszközt (üveg, szűrő, tölcsér) forró vízzel, hogy elkerüld a szennyeződést a második fermentáció során.
Mindig steril üvegekkel dolgozz, hogy a kombuchád tiszta és biztonságos maradjon!
Mosd meg alaposan a friss gyümölcsöket, majd vágd őket apró darabokra, hogy jobban kiengedjék aromájukat.
Válassz teljesen érett, hibátlan gyümölcsöket az intenzívebb íz eléréséhez.
Töltsd meg az üvegek alját a feldarabolt gyümölcsökkel, kb. az üveg 1/5 részéig.
Ne zsúfold tele az üveget, mert az erjedés során gázok képződnek!
Öntsd rá a kész, szűrt kombuchát a gyümölcsökre úgy, hogy kb. 2-3 cm hely maradjon az üveg szájánál.
Használj tölcsért a könnyebb és tisztább töltéshez!
Zárd le az üvegeket szorosan kupakkal, majd hagyd szobahőmérsékleten erjedni 2-4 napig a második fermentáció során.
Naponta egyszer óvatosan nyisd ki az üveget a túlnyomás elkerülése érdekében (burping)!
2-4 nap után szűrd le a gyümölcsöket, és töltsd a kombuchát tiszta palackokba, majd tárold hűtőszekrényben.
Hűtve a kombucha íze tovább fejlődik és sokáig friss marad!
Fogyasztás előtt óvatosan rázd meg a palackot, hogy a gyümölcsízek egyenletesen keveredjenek a kombuchában.
Kiváló frissítő ital meleg nyári napokon vagy edzés utáni hidratáláshoz is!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.