Probiotikus hagyma-gyömbéres kefir poharakban, vilågos színƱ ital

Probiotikus Hagyma-gyömbéres kefir

A kefir Ă©s a hagyma kĂŒlön-kĂŒlön is rĂ©gĂłta hasznĂĄlt termĂ©szetes immunerƑsĂ­tƑk – elƑbbi a KaukĂĄzusbĂłl, utĂłbbi a vilĂĄg szinte minden konyhĂĄjĂĄbĂłl ismert. A gyömbĂ©rrel kiegĂ©szĂŒlve ez az ital igazi baktĂ©riumölƑ, gyulladĂĄscsökkentƑ bombĂĄvĂĄ vĂĄlik. Technikai tipp: ha nem szereted az intenzĂ­v hagymaĂ­zt, hagyd rövid ideig ĂĄllni a reszelĂ©st követƑen, majd szƱrd ĂĄt. A friss gyömbĂ©r termĂ©szetes csĂ­pƑssĂ©get Ă©s melegĂ­tƑ hatĂĄst ad az italnak, ami kĂŒlönösen tĂ©li idƑszakban ideĂĄlis. Ez a recept kĂŒlönlegesebb Ă­zvilĂĄgot kĂ©pvisel, mĂ©gis egyszerƱen elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s egĂ©szsĂ©ges vĂĄlasztĂĄs lehet mindennapi fogyasztĂĄsra.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 500 ml Kefir
⭕ 20 g Vöröshagyma (finomra reszelve)
⭕ 5 g Friss gyömbĂ©r (reszelve)
⭕ 1 tk. CitromlĂ©
⭕ 1 tk. MĂ©z

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymĂĄt hĂĄmozd meg, majd reszeld le a legaprĂłbb lyukĂș reszelƑn. Ugyanezt tedd meg a gyömbĂ©rrel is.

    A hagyma levĂ©t ne öntsd ki – ez adja az ital karakteres Ă­zĂ©t, de ha tĂșl intenzĂ­v, leszƱrheted.

    2

    Egy keverƑtĂĄlba öntsd bele a kefirt, add hozzĂĄ a mĂ©zet Ă©s a citromlevet, majd keverd simĂĄra.

    A mĂ©zet elƑször kevĂ©s kefirrel keverd kĂŒlön el, hogy könnyebben oldĂłdjon.

    3

    Add hozzå a reszelt hagymåt és gyömbért, majd óvatosan keverd bele a joghurtba. Hagyd ållni 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha szeretnĂ©d enyhĂ­teni a hagyma csĂ­pƑssĂ©gĂ©t, elƑtte 2-3 percre forrĂĄzd le vagy sĂłzd be enyhĂ©n.

    4

    SzƱrd åt az italt egy sƱrƱ szitån, ha simåbb ållagot szeretnél. Ezutån öntsd poharakba.

    A szƱrĂ©s eltĂĄvolĂ­tja a hagyma Ă©s gyömbĂ©r darabokat – Ă­gy selymesebb lesz az ital textĂșrĂĄja.

    5

    TĂĄlald hƱtve, vagy fogyasztĂĄs elƑtt 10-15 percre tedd hƱtƑbe. Ne hasznĂĄlj semmilyen zöld vagy hagymalevĂ©l dĂ­szĂ­tĂ©st!

    Ez az ital kivĂĄlĂł immunerƑsĂ­tƑ – kĂŒlönösen hideg idƑszakban ajĂĄnlott fogyasztani.